Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruanda: Muz birası içen 11 kişi öldü

Ruanda’nın Gasabo ve Bugesera bölgelerinde en az 11 kişi izinsiz üretilen muz birası nedeniyle hayatını kaybetti, dört kişi de görme yetisini kaybetti. Ruanda polisi, yasaklanan içkinin üretilmesiyle ilgisi olduğu düşünülen beş kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

The New Times’ın haberine göre, Ruanda’nın Gasabo ve Bugesera bölgelerinde en az 11 kişi muzdan üretilen bira nedeniyle zehirlenerek hayatını kaybetti. Ruanda hükümeti, “Umuneza” adı verilen ve metil alkol içeren içkinin satışını kısa bir süre önce yasaklamıştı.

Ruanda polisi, yasaklanan içkinin satışıyla ilgisi olduğu düşünülen beş kişinin gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınanlar arasında, Umuneza’yı üreten Bugesera merkezli içecek şirketi RWANDABEV Limited’in sahibi de var. Şüpheliler, psikoaktif madde kullanma ve insanların ölümüne yol açma suçlamalarıyla soruşturuluyor.

Polis yetkilisi Thierry B. Murangira, Marcel Ngarambe isimli şirket sahibinin 3 Ocak Pazartesi günü, diğer şüphelilerin ise geçen yıl 27 Aralık’ta tutuklandığını söyledi. Yetkili ayrıca, ölümlerin yanı sıra dört kişinin aynı içkiyi içtikten sonra görme yetilerini kaybettiğini ve Kigali Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.

Kaynak: The New Times

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.