Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (21): “Diyalog” filmi turnede – Yönetmen Ali Tansu Turhan: “Yalnızlık hissi kırıldığında insanlardaki heyecanı ve inancı gördük”

Film Çıkışı’na bu hafta “Diyalog” filminin yönetmeni Ali Tansu Turhan konuk oldu. Turhan ve filmin yapımcısı Burcu Uğuz ile Film Çıkışı’nın 18. bölümünde filmi, yapım ve dağıtım modelini konuşmuştuk.

Turhan, film için uygulanacak dağıtım modelini şöyle anlatmıştı: “Film her şehirde aynı anda vizyona girmeyecek, bir turneye çıkıp her hafta başka bir şehre gidilerek filmin vizyonu ekip katılımıyla açılacak. Filmden sonra seyirciyle soru-cevap yaparak filmi, yapım ve dağıtım modelini ve neden burada olduğumuzu anlatmayı istedik ve bu plan doğrultusunda bu turneyi kurduk.”

Bu bölümde ise Turhan, aralık ayındaki turnenin izlenimlerini anlattı. Bu ay film ekibi ile Ankara, Antalya, Eskişehir, Mersin, Kastamonu, Sinop olmak üzere altı şehirde filmi üniversitelerde ve sinema salonlarında seyirciyle birlikte izleyip söyleşi yaptıklarını aktaran Turhan, izleyicilerle etkileşimlerinden bahsetti.

Turhan, ocak ayı programının koronavirüs salgınındaki vaka artışlarından dolayı değiştiğini, yedi şehre gitmeyi planlarken bu sayının ikiye düştüğünü söyledi. “Turnenin devamında söyleşilerin çevrimiçi olduğu bir düzen kurulabilir” diye ekledi.

Ocak ayı turne programı ise şöyle:

14-15-16 Ocak İzmir

19 Ocak Lüleburgaz 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.