Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete aday eleştirisi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü (12 Ocak) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ekonomik hamlelere değinmesinin yanı sıra muhalefete de yüklendi.

“CHP’nin başındaki zat yalan, iftira ve çarpıtma siyasetiyle milletimizin eğlencesi haline geldi”

Türkiye’nin en büyük sorununun muhalefet olduğunu ve demokrasilerde muhalefet partilerinin görevinin halkın sorunlarına, ülkenin ihtiyaçlarına iktidar partisinden daha iyi çözümler üretmesi ve geliştirmesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi: 

CHP’nin başındaki zat yıllardır ısrarla takip ettiği, artık zırvalık derecesinin ötesine geçip hezeyan şeklini alan yalan, iftira ve çarpıtma siyasetiyle milletimizin eğlencesi haline dönüştü. Anlaşılan ülkede komedyen eksiği var ki CHP’nin başındaki zat, orayı doldurmak için tüm gücüyle çalışıyor. Ana muhalefet makamı milleti eğlendirme değil, milletin derdine alternatif çözümler üretme makamıdır.”

Enflasyonda bir şişkinliğin olduğunu belirten Erdoğan, en kısa sürede bu şişkinliğin ortadan kaldırılacağını söyledi. Özel okul ücretlerindeki artış tavanının yüzde 36 ile sınırlandırıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-taleple uyuşmayan durumlara karşı hukuki imkanları kullanıyoruz” dedi.

Erdoğan’dan muhalefete aday eleştirisi

Millet İttifakı’nın hâlâ aday belirlemediğini de hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Karşımızda böylesine ağzından çıkan sözden habersiz, ülkenin derdiyle dertlenmekten bu derece uzak bir muhalefet tipolojisi var. Sorsanız ülkenin yönetimine talipler. Daha bunu yapacakları bir isim, bir program, bir vizyon yok. Daha bizim karşımıza çıkaracakları adayın kim olacağı konusunda anlaşamıyorlar. Yakında zaptiyelik olursa şaşmayın. Daha bu partinin içinde bir yenisi çıkan taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarını saymıyorum. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalan bir CHP var.”

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı Volkan Bora ile fotoğraflarının çıkmasını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “PKK’nın uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. Bay Kemal sen neden susuyorsun? İYİ Parti neden susuyorsun, HDP sen niye susuyorsun? Ağızlarından bir şey çıktı mı? Çıkmadı. Bu teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.