Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak olanlar Millet İttifakı’nın temel aktörleridir”

Kurgu-Kamera: Furkan Erdem

Expo 2021 Hatay Ankara tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Zaten demokrasi ile taçlandıracak olanlar da Millet İttifakı’nın temel aktörleridir. Bu ülkede barışı, kardeşliği, inançlara ve kimliklere saygıyı hep beraber büyüteceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İYİ Parti ve CHP’den çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve büyükelçi, Expo 2021 Hatay Ankara tanıtım toplantısında bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre etkinliğe katılacağı ilan edilen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu toplantıya cenazesi dolayısıyla katılamazken, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise gecikmeli katıldı.

Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Zaten demokrasi ile taçlandıracak olanlar da Millet İttifakı’nın temel aktörleridir. Bu ülkede, barışı, kardeşliği, inançlara ve kimliklere saygıyı hep beraber büyüteceğiz” dedi. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a seslenen Kılıçdaroğlu “Sayın Başkan şöyle bir sözümüz var; en geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla kendi ülkelerine yolcu edeceğiz. Kendi iradeleriyle kendi ülkelerine gitmelerini isteyeceğiz. Elbette ki onlar gidecekler kendi topraklarında üretmek isteyeceklerdir, çalışmak isteyeceklerdir dolayısıyla can ve mal güvenliklerinin sağlanmasını isteyeceklerdir. Bunun altyapısını oluşturacağız ve göreceksiniz Hatay, eski görkemli günlerine yeniden kavuşacak” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek başkanlarımızı Hatay’a davet ediyorum”

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş da tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Hatay, yüzyıllardır barış, kardeşlik, huzur, sevgi içerisinde yaşanılan bir yer, bu yaşama oradaki bütün renkler katkı sağlamış tıpkı bugünkü gibi biz de atalarımızdan almış olduğumuz barış ortamını geleceğe aktarmak için Expo’yu yapıyoruz” dedi. Hatay Devleti’nin kuruluş sürecini hatırlatan Savaş, bürokrasiye “Gazi Mustafa Kemal’in son mirasıdır Hatay, lütfen Hatay’a sahip çıkın demeye geldim” diyerek seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.