Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eksik Olan (222): Metaverse dünyasında “oynayan insan”

Alp Kozanoğlu ve Ömer Çeşit, birlikte sundukları Eksik Olan‘da bu haftaBilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Kara ile “oynayan insan” üzerine sohbet etti.

Teknolojik gelişmelerin oyun oynama alışkanlıklarına nasıl bir boyut kazandırdığına dikkat çekilen programda, insan için oyun oynamanın önemi üzerine konuşuldu.

Yeni dijital dünyayla birlikte oyun evrenindeki yeniliklerin de konuşulduğu programda, oyunun insanlık tarihindeki yeri, kültür inşası açısından etkileri tartışıldı. “Oyun bir sanat mıdır?” sorusu üzerinde durulan programda, metaverse teknolojisinin oyun dünyası ve gerçeklik kavramı açısından ne ifade ettiği üzerine öngörüler paylaşıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.