Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’liler, Sedef Kabaş ve CHP’liler hakkında suç duyurusunda bulundu, gerekçe cumhurbaşkanına hakaret

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, CHP’li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu ile “cumhurbaşkanına hakaretten” tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan, “Söyleyecek sözü olmayan çaresizler hakaret eder” dedikten sonra, muhalefet milletvekillerine yönelik “hazımsız güruh, âciz zihniyet, gözü dönmüş, zavallı” sözcüklerini kullandı.

AKP’li grup adliyeye, AKP’li Mamak Belediyesi’nin araçlarıyla geldi.

AKP Ankara İl Başkanlığı’nın çağrısıyla bir grup AKP’li, bugün (24 Ocak) Ankara Adliyesi’ne giderek, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş hakkında, her bir kişi için ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. AKP’li Mamak Belediyesi’ne ait araçlarla Ankara Adliyesi’ne gelen grup, Erdoğan’ın “dolar başarısı” sebebiyle hedef gösterildiğini öne sürdü. Grup adına basın açıklamasını okuyan AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, hakaretin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayarak “Söyleyecek sözü olmayan çaresizler, ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer” dedi ve muhalefeti işaret ederek “hazımsız güruh, âciz zihniyet, gözü dönmüş, zavallı“ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete devrimsel kalkınmalar yaptığını iddia eden Özcan, Türkiye’nin itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini ve bu “başarıdaki” en büyük payın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu söyledi. Muhalefet anlayışının “düşük seviyeli” olduğunu dile getiren Özcan, Türkiye’nin son 20 yılda yoğun kalkınma hamleleri yaptığına fakat muhalefetin engellemeleri ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Özcan, muhalefeti “antidemokratik ve faşizan” olmakla suçladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler