Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Babacan’a ziyaret: “Türkiye yönetilmiyor, savruluyor”

Kamera-kurgu: Furkan Erdem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Heyetler arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürerken, genel başkanlar da yarım saat boyunca baş başa görüştü. Ortak açıklamalarda bulunan liderler, Türkiye’nin yönetilemediğini ve yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerinde altı muhalefet partisinin çalışmalarına devam edeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yönetilemediğini vurgulayarak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmalar yeni sonuçlandı. Bütün genel başkanların katılımıyla sonucu paylaşacağız” dedi. 

“Türkiye yönetilmiyor, savruluyor”

Doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamlardan ekonomiye kadar birçok konunun konuşulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Organize sanayi bölgelerinde üç gün süreyle elektrik kesintisinin yaşanması cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız ilk olay. Bu kadar vahim bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Bu tablo, çok açık bir şekilde gösteriyor ki Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Sorunları çözme iradesi yok.”

RTÜK açıklaması 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugün (24 Ocak) olağanüstü toplanarak, gazeteci Sedef Kabaş’ın “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanmasına yol açan konuşmasının yayınlandığı Tele 1’deki “Demokrasi Arenası” programına beş kez program durdurma cezası verdi. RTÜK’ün verdiği cezalara değinen Kılıçdaroğlu, “RTÜK’ün bir infaz kurumu haline dönüştüğünü biliyoruz zaten. Aldıkları talimatın gereğini yerine getiren, bağımsız iradesi olmayan bir kurum yaptıkları uygulamalarda bizi haklı kuruyor” dedi.

Babacan: “Türkiye’nin değişime ihtiyacı var”

Türkiye’nin her alanında sorunları olduğunu ve sorunlara çözüm üretilmediğini aktaran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ülkeyi yönetenlerin bu ülkenin sorunlarına çözüm üretme kapasitesi kalmadı. Türkiye’nin büyük potansiyelini açığa çıkaracak ve demokraside ekonomide hak ettiği yere gelmesini sağlayacak büyük bir değişime ihtiyacı var. Bu değişim en önemli alanlarından bir tanesi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş” diye konuştu. 

Doğalgaz rezervlerinin tüketildiğini de belirten Babacan, “Sadece Merkez Bankası’nın rezervleri tüketilmemiş, arka kapıdan ülkenin doğalgaz rezervleri de dikkatli yönetilmemiş. Merkez Bankası rezervlerini tüketen hükümet, ülkenin doğalgaz rezervlerini de tüketmiş” dedi.

“Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer”

Kılıçdaroğlu 27 Ocak Perşembe günü Diyarbakır’a gidecek ve burada esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunacak. CHP lideri, konuşmasında Diyarbakırlılara selam yolladığını belirterek şunları söyledi: “Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer. Diyarbakırlılar’a bunu anlatacağım, sorularını da samimiyetle yanıtlayacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.