Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Aksaray: “Bir buçuk gün bir yağ parasına çalışılmaz, hükümetin gitmesini istiyoruz”

Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Cumhur İttifakı’nın en yüksek oy aldığı illerden Aksaray’da yaşayan vatandaşlar, ekonomideki gelişmeler ve siyasi tercihleri hakkında Medyascope’a konuştu. Aksaraylı yurttaşlar, son birkaç aydır ekonomik sorunlardan ciddi şekilde etkilenmeye başladıklarını, bu nedenle daha önceki siyasi tercihlerini gözden geçirebileceklerini söyledi.

Yaklaşık 430 bin kişinin yaşadığı Aksaray, oy oranı açısından Cumhur İttifakı’nın en önemli kalelerinden biri. 24 Haziran 2018 tarihindeki genel seçimlerde AKP yüzde 56, MHP ise yüzde 20 oy alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray’daki oyların yüzde 76,2’sini aldı. 31 Mart 2019 tarihindeki belediye seçimlerinde ise Cumhur İttifakı yüzde 80 oy alırken Millet İttifakı yüzde 18’de kaldı.

Kurlardaki yükselişler ile ekonomideki sorunlar daha hissedilir hale geldi

Medyascope’un konuştuğu vatandaşlar, salgınla beraber başlayan ekonomik sıkıntıların döviz kurlarındaki yükselişle birlikte giderek daha hissedilir hale geldiğini belirtti. Çarşıdaki bir esnaf, insanların alım gücünün düştüğünü, bu yüzden işlerinin azaldığını ancak ekonomik gidişatı yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değiştirebileceğini düşündüğünü söyledi.

Bir başka esnaf ise bir yılda elindeki ürünlerin satış fiyatına, maliyetinin artması nedeniyle yüzde 100 zam yapmak zorunda kaldığını belirtti.

“Bir buçuk gün bir yağ parasına çalışıyoruz”

Lise öğrencisi bir genç, “Bir kitabın fiyatı 80 lira olmuş. Hiçbir harcama yapamıyoruz” derken bir başka genç ise “Bir buçuk gün bir yağ parasına çalışıyoruz, kendileri saraylarda yaşıyor. Erdoğan hariç herkese oy atarım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş öne çıkıyor

Medyascope’a konuşan emekliler ise maaşlarından şikayet ederek, “Bir kilo et 150 lira olmuş, beşli çete hariç hiç kimse memnun değil” dedi. Medyascope’a konuşan ve hükümeti eleştiren yurttaşların neredeyse hepsi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı olmasını istediklerini aktardı. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Aksaray İl Başkanı Necati Coşkuner ise partinin şehirdeki tanınırlığının henüz istedikleri düzeye ulaşmadığını belirtirken ittifak görüşmelerinin ilerleyen aşamalarda şekilleneceğini, Orta Anadolu halkının cumhurbaşkanı olarak Ali Babacan’ı ya da Mansur Yavaş’ı görmek istediğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.