Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Kongre üyelerinden Biden’a mektup: “Türkiye’ye F-16 satmak Erdoğan’ı ödüllendirir”

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Kongre üyeleri Gus Bilirakis ve Frank Pallone, Başkan Joe Biden’a bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye’nin F-16 talebine onay vermenin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem NATO’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmediği hem de insan hakları ihlallerine devam ettiği bir dönemde “ödül niteliğinde” olacağının altı çizildi.

Cumhuriyetçi Parti’den Guy Bilirakis ve Demokrat Parti’den Frank Pallone’nin kaleme aldığı mektupta, Türkiye’nin ABD merkezli silah üreticisi Lockheed Martin’den 40 adet F-16 ve 80 adet modernizasyon kiti satın almak için talepte bulunduğu hatırlatıldı ve bu talebin reddedilmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllardır askeri gücünü Doğu Akdeniz, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar’da kullandığını ve bu bölgeleri istikrarsızlaştırdığının altı çizildi ve “Türkiye’ye F-16’ların satışı için onay vermek bölgede ölümü ve yıkımı daha da artırır” denildi.

Erdoğan’ın ve rejimin demokratik olmayan uygulamaları ve insan hakları ihlallerini sürdürmeye devam ettiği belirtilen mektupta şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye’nin F-16 savaş uçağı satın almak talebini onaylama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hem ABD hem de NATO’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmemesine rağmen ödül niteliğinde olacaktır.”

Kaynak: Ekathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.