Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Sezen Aksu açıklaması: “Açıklamalarım Aksu’ya değildi, şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır”

Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle hedef alındığı sırada, “Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam (26 Ocak) katıldığı canlı yayında, “Benim açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, STAR TV-NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sezen Aksu’nun hedef gösterilmesi sırasındaki “Dillerini koparırız” sözleriyle ilgili konuşan Erdoğan,Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir eyvallah. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçımızdır, bu başka bir şey bunu kenara koyalım. Ama diğer taraftan ben ülkenin cumhurbaşkanı olarak insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine yani kutsalına laf edilmesine müsaade etmem. Kaldı ki burada sadece Hz. Adem’le Havva validemiz değil aynı zamanda burada Meryem validemize hakaret var. Benim insanımızın kutsalına yönelik hassas bir duruşum var, bunu da herkes bilir. Benim açıklamalarım kutsallarımıza uzanan dileydi. Demokrat Parti döneminde Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkmıştı. Şimdi biz kutsallarımızı koruma kanunu mu çıkartacağız?” dedi.

Ne olmuştu?

Sezen Aksu, 2017’de yayınlanan “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki, Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle hedef alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi, sosyal medyadan “Saat 20.30’da kapındayız” mesajı yayınladı ve İstanbul-Kanlıca’daki evinin yakınlarında Sezen Aksu’yu protesto etti.

Milli Beka Hareketi, ayrıca Sezen Aksu hakkında, “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” iddiasıyla suç duyurunda bulunarak malvarlığına el konulmasını istedi.

21 Ocak’ta İstanbul’da Büyük Çamlıca Camisi’nde cuma namazı kıldıktan sonra cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” dedi.

Sezen Aksu ise saldırılara yeni yazdığı “Avcı” şarkısıyla karşılık verdi. “Sen beni sezemezsin, dilimi ezemezsin, nereye baksam, Kim yolcu kim hancı” sözlerinin geçtiği şarkının ardından Aksu, açıklamasını, “Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim” diyerek tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.