Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TİP’e katılan Konyalı gençler anlatıyor: “Konya, muhafazakâr yapısından çıkmaya başladı”

Konya’da muhafazakâr ve dindar ailelerin çocuklarının Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) ilgisi artıyor. Medyascope, TİP’e katılan gençlerle bir gün geçirerek onların sosyalist düşünceyi benimseme ve TİP’e katılma nedenlerini dinledi. Konya halkının muhafazakâr yapısından çıkmaya başladığını belirten gençler, kendilerine şu ana kadar hiçbir olumsuz tepki gösterilmediğini anlattı. 

Haber & Kurgu: Okan Yücel
Kamera: Furkan Erdem

TİP’li gençler geçen cumartesi (22 Ocak) günü Selçuklu ilçesindeki Demirci İş Merkezi’nde bulunan il binasında toplandı. Konya halkı ile temas kurmak için dışarı çıkan TİP üyeleri yaklaşık iki saat boyunca Gedavet Parkı, Kültür Parkı ve Zafer Meydanı’nda dolaşarak broşür dağıttı. Gençler siyasi düşüncelerindeki değişimleri Medyascope’a anlatırken TİP Konya İl Başkanı Bilal Ortakalaycı da partinin Konya’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

“Muhafazakâr aileler de bizim tarafımızda”

TİP’e katılan gençlerden Yunus Koca, muhafazakâr bir aileden geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Ailem de gerçeklerin farkına vardı. Türkiye’nin yalan üzerinden döndüğünü artık onlar da biliyor. Aslında muhafazakâr aileler de bizim tarafımızda. Sadece bunun farkında değiller ve AK Parti’nin yalanlarına inanıyorlar.”

“Düşündüğümden çok daha olumlu tepkiler arıyorum”

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Melike Öztürk, siyasete ilgisinin, dini sorgulamasıyla başladığını belirtirken Konya halkından hiçbir olumsuz tepkiyle karşılaşmadığını vurgulayarak, “Düşündüğümden çok daha olumlu tepkiler alıyorum, insanlar da oldukça bıkmış durumda, geçinemiyorlar ve bir çıkış yolu arıyorlar” dedi. 

“Konya, muhafazakâr yapısından çıkmaya başladı”

Veli Önal ise çocukluğunda, cemaatçi kurumların aşırı baskısının kendisini olumsuz etkilediğini ve yeni bir düşünce aramaya ittiğini belirterek, “Yanlış yapılan şeyleri görüp söylediğinizde küfre girdiğiniz karşılığını alıyorsunuz” dedi. Konya’nın asimile edildiğini de vurgulayan Önal, şehrin muhafazakâr yapısından çıkmaya başladığını savundu. 

TİP Konya İl Başkanı Bilal Ortakalaycı, gençlerin son aylarda TİP’e gösterdiği ilginin ülkedeki mevcut siyasi atmosferle ilgili olduğunu ve özellikle üniversite öğrencilerinin özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünerek TİP’e katıldığını söyledi. İl başkanlığı binasının ağustos ayında açılmasına rağmen ilçelerden kendileriyle tanışmak için çok sayıda insanın geldiğini belirten Ortakalaycı, gençlerin TİP milletvekillerinden de etkilendiğini ve Konya’da giderek güçlendiklerini aktardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.