Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmeleri: Liderler zirvesine koronavirüs engeli

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin genel başkan yardımcılarının yürüttüğü güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları geçen hafta sona erdi. Altı partinin temsilcileri dün akşam (26 Ocak) zoom üzerinden bir araya geldi. Ancak toplantıdan somut bir karar çıkmadı. Genel başkanların ne zaman bir araya geleceği belirsizliğini koruyor.

Altı muhalefet partisinin üzerinde anlaştığı, güçlendirilmiş parlamenter sistemin temel ilkelerini belirleyen 23 sayfalık metin geçen hafta genel başkanlara sunuldu. Üzerinde uzlaşılan çalışmanın bir ila bir buçuk sayfa uzunluğunda olması planlanan öz metni, altı partinin genel başkanı tarafından açıklanacak. Parti liderlerinin en geç 10 gün içinde bir araya gelmesi planlanıyordu ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in koronavirüse yakalanması planları değiştirdi.

Genel başkanların açıklamasına koronavirüs engeli

Partilerin genel başkan yardımcıları, parlamenter sistem çalışmaları bittikten sonra bir akşam yemeğinde buluşacaklardı. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle muhalefet partilerinin yetkilileri dün akşam saat 20.30’da zoom üzerinden toplandı. Toplantıdan çıkan kararla genel başkanların ortak açıklama tarihinin ve buradaki oturma düzeninin belirlenmesi bekleniyordu. Ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener’in koronavirüse yakalanması ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun aynı da hastalığı yeni atlatması nedeniyle kesin tarih henüz belirlenemedi. 

Oturma düzeni ve açıklama tarihi konuşulmadı

Medyascope’un ulaştığı kaynaklar, dünkü toplantıda oturma düzeni ve açıklamanın tarihi konularının gündeme gelmediğini söyledi. Altı kişilik heyetin yarın ya da cumartesi günü tekrar toplanarak görüşmelere devam etmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.