Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TİHV: “Son dört yılda en az 18 kişi güvenlik güçlerine ait araçların çarpması sebebiyle yaşamını yitirdi”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) son dört yılda güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sebebiyle dokuzu çocuk, biri engelli, 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, aynı dönemde 14’ü çocuk, 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 2018-2021 yılları arasında güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların yol açtığı ölüm ve yaralanmaları gündeme getirdi. Vakfın verilerine göre, 2021’de güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına ait araçların çarpması sonucu dokuz ayrı olayda, dördü çocuk, altı kişi yaşamını yitirdi. Altısı çocuk 15 kişi de yaralandı. 2018 yılında ise 17 ayrı olayda, altısı çocuk 31 kişi yaralanırken ikisi çocuk, biri engelli yedi kişi ise hayatını kaybetti.

Çocuk ölümleri

TİHV, 2019 yılında güvenlik güçleri ve kamu kurumlarına ait araçların karıştığı altı ayrı olay kaydetti. Olaylarda ikisi çocuk üç kişi yaralanırken biri çocuk üç kişi öldü. Yapılan açıklamaya göre 2020 yılında iki ayrı olayda, güvenlik güçlerine ait araçların çarpması sonucu bir kişi yaralandı, iki çocuk yaşamını yitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler