Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (22): Beyza Boyacıoğlu ile “Zeki Müren Hattı”

Film Çıkışı’nda bu hafta konuğumuz belgesel yönetmeni ve kurgucu Beyza Boyacıoğlu‘ydu. Boyacıoğlu, yönetmen Jeff Soyk ile 2015’te hayata geçirdikleri “Zeki Müren Hattı” (Zeki Müren Hotline) projesini anlattı. “Zeki Müren Hattı”, arayanların, Türkiye’nin önemli sanatçılarından Zeki Müren’e mesajlar bıraktığı ve onunla ilgili duygularını, anılarını ve hikayelerini paylaştıkları bir hat olarak 2015’te hayata geçirildi. Bu hatta bırakılan mesajlar bir araya getirildi ve görsellerle desteklenerek interaktif bir web belgeseli ortaya çıktı.

Boyacıoğlu, projenin fikir ve yapım aşamasını anlattı. İnteraktif web belgeselinin geleneksel belgesellerden farklı, daha özgür bir deneyimleme fırsatı verdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.