Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İslam Topluluğu Milli Görüş, Almanya’da bir imamı Yahudi karşıtı sözleri nedeniyle kovdu

Avrupa’da örgütlü İslam Topluluğu Milli Görüş (IGMG), Yahudi karşıtı söylemleri nedeniyle bir imamı görevden aldı. Alman gazetesi Die Welt’e konuşan IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, imamın sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden alındığını duyurdu.

Avrupa’da faaliyette bulunan İslam Topluluğu Milli Görüş (IGMG), Yahudi karşıtı söylemleri nedeniyle Almanya’da bir imamı görevden aldı. Görevden alınan imam, Mayıs 2021’de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail’i Filistinliler’e “soykırım” yapmakla suçlamıştı. İmam paylaşımında ayrıca, İsrail’in soykırım benzetmesi yaptığı eylemlerini “Almanya’da Yahudilere yapılan gibi” diye nitelendirmişti.

Görevden alınan Bonn imamı Ensar Işık, Mayıs 2021’de sosyal medyada yayınladığı bir saatlik videoda İsrail’i Filistin’de “soykırım” yapmakla suçlamıştı. İmam ayrıca, İsrail’den ülke olarak bahsederken elleriyle tırnak işareti yaparak İsrail’i bir ülke olarak kabul etmediğini ima etmişti. İmam yayında, Filistin’deki Yahudiler’in, Müslümanlar tarafından barışçıl bir şekilde kabul edildiğini söylemişti.

Işık yayında, “Yahudiliğe de karşı değiliz. Herkesinki kendine. Ama biz Siyonistlere karşıyız. Maalesef, Siyonistlerin yüzde 99,9’u Yahudi” demişti. İmam ayrıca Yahudiler’in, kıyameti başlatmak istediğini öne sürmüştü.

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, Işık’ın yayınladığı video için “İfadeler Yahudi aleyhtarı ve kabul edilemez. Derhal imamla iletişime geçtik ve videonun daha fazla yayılmasını durdurmasını istedik. Video hemen silindi ve editoryal ekipte bir kopyası var” dedi.

Altaş, IGMG bölge derneğinin Işık hakkında disiplin soruşturması başlattığını ve atılması muhtemel yasal adımların incelendiğini sözlerine ekledi. İmam Işık, perşembe günü (27 Ocak) düzenlenen toplantıda, yaptığı yayın için özür dilemişti.

Kaynak: Die Welt
Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.