Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Erdoğan’ın eski mahallesi Keçiören: “CHP’ ye oy vereceğiz”

Medyascope, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık döneminde oturduğu mahalleye mikrofon uzattı. Cumhur İttifakı’nın kalelerinden Keçiören, sadece 1989’da sosyal demokrat belediye başkanı çıkardı. Yerel seçim tarihinde 1990’lı yıllardan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Fazilet Partisi geçmişi olan Keçiören’de seçimleri, 2000’li yıllardan bu yana da AKP kazanıyor. Seçim tartışmalarına ilişkin konuşan Keçiörenliler, “CHP’ye oy vereceğiz, AKP ve MHP dışında herkese oy veririz” fikrinde mutabık.

Haber: Senem Büyüktanır
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Ekonomik krizden dert yakınan yurttaşın gündemi tüketim ürünlerine gelen zamlar. Kendisini AKP’li olarak tanıtan ve AKP’ye oy atacağını söyleyen yurttaşlar da pahalılıktan dert yanıyor. Özellikle 15 Temmuz’dan itibaren Keçiören’de yoğun bir baskı olduğunu söyleyen yurttaşlar, kameralar önünde fikirlerini açıkça söylemekten kaçınırken kameralar kapatıldığında iletişime açık bir tavır sergiliyor.

Vatandaşlar, CHP’nin de sorunlarını çözebileceğini düşünmüyor

Nüfus açısından Ankara’nın birinci, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi Keçiören’de yaşayan yurttaşlar seçimlere umutsuz yaklaşıyor. Cumhur İttifakı’nın eski seçmenleri, yöneticiler için “Ceplerini dolduruyorlar, tekrar oy vermem” derken CHP’ye oy vereceğini söyleyen insanlar da ekonomik ve sosyal refah düzeyine ilişkin bir değişimin yaşanmayacağını düşünüyor.

Vatandaşların dile getirdikleri sorunlar

Ekonominin gidişatı dışında yurttaşların şikayetçi olduğu diğer konular ise şöyle: Eğitimin niteliksiz hale getirilmesi, test kitaplarının pahalı olması, Ankara’daki paralı sayaç sorunu, belediyenin Keçiören’in merkezi dışındaki semtlere gereken ilgiyi göstermemesi, gençlerin yurtdışına göç etmesi ve siyasi baskılar.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler