Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru – Cevap (29): “Numan Kurtulmuş’un neoliberalizm eleştirisi gülünç, kendisi Erbakan günlerini hatırlamış”

Nuray Mert ile Soru – Cevap programında her hafta olduğu gibi Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bu haftanın gündemi şöyle:

– Rusya – Ukrayna krizi

– Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki görüşme

– Türkiye’deki fatura zamları ve işçi eylemleri

Nuray Mert, Rusya – Ukrayna krizinde kazançlı çıkan tarafın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Oleksandroviç Zelenski ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak “Erdoğan kendi deneyimlerine dayanarak Zelenski’ye ‘ABD’ye güvenip Rusya ile aranı bozma’ demiştir” dedi.

Mert’e göre askeri bir çatışma olmayacağı belliydi. Özellikle Avrupa’nın Rusya ile ilişkileri daha nüanslı. Enerji bağımlılığının da etkisiyle Almanya’nın takındığı tavır Rusya’nın işine geliyor.

Türkiye’de son dönemde faturalara gelen zamlar ve işçilerin yeni yıl ücretlerine karşı yaptığı protestolar da gündemde. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “hayat pahalılığının farkındayız” diyerek nep-liberalizm eleştirisi yapmasına da değinen Mert şöyle konuştu:

“İktidarın neo-liberal politikalarla sorunu hiçbir zaman olmadı. Numan Kurtulmuş’un sözleri gülünç. Kendisi Erbakan’la hareket ettiği yılları hatırlamış olmalı. Yapılan eylemlere, protestolara toplumsal hareketlilik diyebiliriz. Eğer insanların canlarına tak ettiğinde sokağa çıkıyorsa, grev yapıyorsa bu toplumsal hareketliliktir. İlla bir ideolojisi olmak zorunda değil. Bu hareketleri önemsemek gerekir. İktidarlar böyle geri adım atar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.