Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Damar davasında savunması tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak’a 10 yıl hapis istemi

Akademisyen Ceren Damar Şenel’i öldüren sanığın avukatı Vahit Bıçak hakkında, duruşma ve sosyal medyadaki sözleri nedeniyle 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara’daki Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019’da üniversite yerleşkesindeki odasında sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü.

Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Yargıtay tarafından da onandı. 

Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel’in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğünü ve müvekkilini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Bıçak, sosyal medya hesabından da iddialarını sürdürdü.

Damar ailesi, savunması ve paylaşımları nedeniyle tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bıçak hakkında soruşturma yürütebilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin talep etti. Bakanlık izninin ardından dosya Ankara Batı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

Savcılık, soruşturmayı tamamlandıktan sonra son kovuşturma için hazırlanan iddianameyi Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme de kovuşturma iznini vererek, iddianameyi yargılamanın yapılacağı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İddianame Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, sanık Vahit Bıçak hakkında “kişinin hatırasına hakaret” ve “hakaret” suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.