Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Damar Şenel davası: Sanık “Sevdiğim kadındı” deyince duruşma salonundakiler büyük tepki gösterdi

Haber: Özgür Özdemir & Batu Bozkürk

2 Ocak 2019’da, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki odasında öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in davasının ilk duruşması bugün Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmaya kamuoyunun ilgisi büyük oldu. Mahkeme salonu hıncahınç doldu, onlarca kişi dışarıda kaldı. 

Damar’ın eşi Levent Şenel’den sanığa: “Sen Ceren Hoca’yı öldüremedin”

Duruşmada Ceren Damar Şenel’in eşi Levent Şenel de söz aldı. Şenel sözlerine, 30 Eylül’deki birinci evlilik yıldönümlerini kutlamak yerine bu salonda bulunduğunu anlatarak başladı. Şenel daha sonra sanık Hasan İsmail Hikmet’in yüzüne bakarak “Sen Ceren Hoca’yı öldüremedin. Bir kişi öldürdüğünü sanıyorsun ama binlerce Ceren Hoca burada. Bu dünyadan göçüp gittiğinde ahirette Ceren Damar Şenel seni bekliyor olacak. Bu şahsın en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet ifadesini değiştirdi: “Ceren ile ilişkimiz vardı”

Sanık Hikmet, duruşmada polis ifadesini baskı altında verdiğini savunarak, “Sevdiğim kadın olan Ceren’le altı aylık ilişkimiz vardı, birkaç defa birlikte olduk. Kendisinden kıskanç olduğu için ayrıldım ama bana sürekli ulaşmaya çalıştı. Benden intikam almak için herkes kopya çekerken yalnızca benim hakkımda işlem yaptı” dedi. Hikmet, Şenel’in kendisine “Annen nasıl FETÖ’den işlem gördüyse sana da öyle yaptıracağım” dediğini ve bunun üzerine onu öldürdüğünü beyan etti.

Hikmet’in ifadeleri salondakilerin tansiyonunu yükseltti, ‘yuh’ sesleri duyuldu.

Hikmet ocak ayındaki polis ifadesinde kopya çekerken yakalandığını, bunun üzerine Şenel’in tutanak tuttuğunu ve bu tutanağı işleme koyacağı için Şenel’i öldürdüğünü anlatmıştı.

Baba Mustafa Damar: “Senaryo iyi ama aktör kötü”

Baba Damar, Hikmet’in bu iddialarına “Bugün bize senaryosu iyi yazılmış ama aktörü kötü olan bir dizi izletiyorlar. Kızım iyi yetiştirilmiş, çok değerli bir bilim kadınıydı. Aynaya bak, sen kimsin kızımla sevgili olacaksın. Kızıma alçakça iftira atıyorlar” diyerek yanıt verdi. Hikmet için ‘katil’ ifadesini kullanan Damar’a sanık avukatından tepki geldi. Damar bunun üzerine, “Bu ülkede birini öldürene katil denir” deyince salondan alkışlar yükseldi. Anne Rezzan Damar de sanık Hikmet’in iddialarının, onun ‘ne kadar haysiyetsiz ve şerefsiz’ olduğunu gösterdiğini söyledi.

“Kızım bir kere değil, iki kere değil, on yedi kere bıçaklandı”

Baba Mustafa Damar duruşmadan önce adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Olayı anlatan acılı baba kızının önce iki kurşunla vurularak yere yığıldığını, daha sonra özel imal edilmiş 28,5 santimetre uzunluğunda bir bıçakla 17 kere bıçaklandığını söyledi.

Baroların ve kadın örgütlerinin müdahil olma talebi reddedildi

Sanık avukatı Vahit Bıçak, Ceren Damar’ın aile yakınlarının davaya müdahil olma talebine itirazı olmadığını ancak baroların ve kadın örgütlerinin taleplerinin reddedilmesini istedi. Mahkeme bu yönde karar verdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çankaya Üniversitesi ve maktulün ailesi davaya katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.