Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Nedim Malkoç görevden alındı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör atamalarının ardından protestoların bir yıldır sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’nde Genel Sekreter Doç. Dr. Nedim Malkoç’un görevden alındığı açıklandı.

Fotoğraf: Osman Baran Özdemir

2 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ve 15 Temmuz 2021’de görevden alınan Prof. Dr. Melih Bulu, 1 Haziran 2021’de Doç. Dr. Nedim Malkoç’u genel sekreter vekili olarak atamıştı. Malkoç, Bulu sağlık iznindeyken rektör vekili olan Prof. Dr. Naci İnci tarafından genel sekreterlik görevine getirilmişti.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden bugün (14 Şubat) yapılan açıklamada Malkoç’un “görülen lüzum üzerine” görevden alındığı ve asaleten bir atama yapılana kadar genel sekreterlik görevini Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Fehmi Topal’ın yürüteceği duyuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Malkoç’un genel sekreter olarak atanmasını 13 Temmuz’da yargıya taşımış,12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Osmanlı Eğitim Ocakları’nda görev yapmıştı

Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un akrabası olan Nedim Malkoç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı görevini yürütürken 2 Haziran 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine atanmıştı.

Nedim Malkoç, Osmanlı Eğitim Ocakları’nda Kocaeli şube başkan vekilliği de yapmıştı. Daha önce akademik kariyerinin hiçbir noktasında Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkisi olmayan Malkoç, bu atamayla eski rektör Melih Bulu’nun yakın çalışma ekibinde yer almıştı.

Ne olmuştu?

2021 başında Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) önerdiği dokuz aday arasında yer alan Prof. Dr. Melih Bulu’nun cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolarda 500’ün üzerinde öğrenci gözaltına alınmış, öğretim üyeleri Güney Kampüs’te rektörlüğe sırt dönme eylemi başlatmıştı.

Melih Bulu 15 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektörlük görevinden alınmıştı.

21 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.