Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru – Cevap (30): Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na “yak kandili” derken neyi kastetti?

“Nuray Mert ile Soru – Cevap” programında her hafta olduğu gibi Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bu haftanın gündemi şöyle:

  • Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri
  • Altı muhalefet partisi liderinin birlikte verdiği fotoğraf

Devlet Bahçeli partisinin bugünkü grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun fatura zamları ile ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Bahçeli’nin sözleri şöyle:

“Elbette Kılıçdaroğlu’nun karanlıkta kalması arzu etmeyeceğimiz bir durumdur. Biz onu düşünerek geçen hafta bir kampanya başlatmıştık. 81 il teşkilatımıza çağrı yaparak Kılıçdaroğlu’na birer kandil göndermelerinin bizzat talimatını vermiştim. Allah var ya, Kılıçdaroğlu onca kandili ne yapacak, nereye koyacak, nasıl muhafaza edecek doğrusunu isterseniz merak içindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu yak kandili, tak külahı, bak keyfine. Nasıl olsa tuzun kuru, rahatın yerinde, işlerin tıkırında.”

Nuray Mert’e göre Bahçeli “yak kandili, tak külahı” sözüyle Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasına gönderme yapıyor. Mert, “Sağ siyasetin Türk, sünni, erkek dayatmasına karşı muhalefetin, Aleviliği sakınılacak bir durum olmaktan çıkarması gerekiyor. Doğrudan Kılıçdaroğlu olmasa bile, çevresindeki kişiler ‘Evet Kılıçdaroğlu Alevi kardeşim, ne var bunda?’ diyebilmeli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.