Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’nın kalesi İstanbul-Sarıyer’de muhalefet liderlerinin buluşmasını sorduk: “Meclis’teki 600 milletvekili hiçbir şey yapmıyor, keşke Türkiye’nin tüm muhalifleri birleşse”

Haber: Cenk Narin

Kamera & Kurgu : Ayşegül Karagöz

Muhalefet, “büyük resmi” HDP’siz de olsa, sonunda verebildi. Millet’in Kaleleri video-serimizin yeni bölümünü de bu önemli gelişmeye ayırdık. Bu kez, İstanbul-Sarıyer’deydik. Arkadaşlarımız Cenk Narin ve Ayşegül Karagöz, seçmene ve il başkanlarına mikrofon uzattı, liderler buluşmasını sordu.

Vatandaş fotoğraftan memnun

Millet İttifakı’nın son yerel seçimde yüzde 61 oy oranına ulaştığı İstanbul-Sarıyer’de konuştuğumuz bir vatandaş konuyla ilgili “Keşke Türkiye’nin bütün muhalifleri birleşse. Parlamenter sisteme dönülmesi gerekiyor. Şu anda Meclis’te 600 milletvekili hiçbir şey yapmıyor” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Kutuplaşmış bir Türkiye’de altı muhalefet liderinin bir araya gelmesini, özellikle yuvarlak bir masada bir araya gelmesini çok doğru buluyorum ve ‘mutabakattayız’ açıklamalarından memnunum” diye konuştu.

Zirveden bir sonuç çıkmayacağını düşünenler de var

Muhalefet liderlerinin başarısız olacağını savunan bir seçmen ise “Altı değil 12 parti bir araya da gelse olmaz. Bir kere biz bunların geçmişlerini biliyoruz” dedi. Bir başka vatandaş ise gelecek seçim için “Bu altı parti yüzde 40’ı bulamaz” ifadelerini kullandı, liderin daha önce birbirileriyle ilgili olan konuşmalarını hatırlattı ve ittifakın dağılacağını söyledi.

İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, liderlerin bir araya gelişini, “Türkiye’nin bekasını sağlamaya yönelik bir hareket” olarak yorumladı. Yazıcı, güçlendirilmiş parlamenter sistemin Türkiye’ye bir işleyiş kazandırma fikri olduğunu söyledi. “HDP’nin üst düzey yöneticilerinin yaklaşımlarını beğeniyorum” diyen Yazıcı, HDP’nin, Kürtler’in temsilcisi olarak masada olması gerektiğini söyledi.

İlk hedef güçlendirilmiş parlamenter sistem

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, güçlendirilmiş parlamenter sistem doğrultusunda katılımcı partilerin artacağını belirtti. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili ise “Bu toplantıyı sadece Türkiye’ye değil, dünyaya bir mesaj olarak yorumluyorum” dedi.

Millet’in Kaleleri video-serimizi kaçırmayın:



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.