Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alevi Düşünce Ocağı Başkanı Doğan Bermek: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elektrik faturası açıklaması bir avantajdır ama bu cemevlerinin ibadethane statüsünde görülmesini sağlamaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba (16 Şubat) günkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda yüksek elektrik faturalarına da değindi. Erdoğan, cemevlerinin ibadet yapılan alanları dışındaki yerlerinin elektrik faturalarının ticarethane değil konut statüsünde değerlendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması Alevi toplumu açısından bir kazanım olarak mı değerlendiriliyor, nasıl? Cemevlerinin ibadethane statüsünün tanınması Alevi toplumunun kimlik hakları mücadelesi açısından ne anlam ifade ediyor? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki Alevi davaları hangi konuları kapsıyor ve süreçte hangi noktaya gelindi? Olası bir seçim sürecinde Alevi toplumunun siyasi iktidardan beklentileri var mı, neler?

Alevi Düşünce Ocağı Başkanı ve Anadolu Din ve İnançlar Platformu kurucularından Doğan Bermek, Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.