Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi kampa girdi – Mehmet Ali Pulcu: “Genel bir değerlendirme toplantısı olacak, seçimlere yakın olduğumuzu düşünüyoruz”

Gelecek Partisi, Antalya’da kampa giriyor. Bugün saat 10.00’da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açış konuşması ile başlayacak kamp, pazar günü sona erecek. Kampa ilişkin Medyascope’a bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti İçi Eğitim Sorumlusu Mehmet Ali Pulcu, “Genel bir değerlendirme toplantısı olacak, altılı görüşmeler konusunun biraz ağırlıklı olacağını söyleyebiliriz. Genel başkanımız, il başkanlarımızın ve parti kurucularının kanaatlerini alacak. Seçime de yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Toplumdaki genel kanaat seçimlerin partiler arasında değil, çokseslilik taraftarları ile tekseslilik taraftarları arasında geçeceği yönünde” diye konuştu.

(Arşiv)

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti İçi Eğitim Sorumlusu Mehmet Ali Pulcu’nun verdiği bilgiye göre Antalya kampına il başkanları, parti yönetim kurulları ve idari birimler katılacak. Olağan kongreler ve ikinci yıl kutlamalarından sonra yapılan ilk yıllık değerlendirme toplantısı Antalya’da yapılacak ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun saat 10.00 -11.00 arasında basına açık yapacağı konuşma ile başlayacak. Davutoğlu’nun güncel gelişmeler ve partinin tutumuna ilişkin yapacağı sunumun ardından yaklaşık iki buçuk saatlik genel müzakere ile parti kurucuları ve il başkanlarının kanaatleri alınacak. Kampın programı iki genel oturumdan oluşuyor. Bugün siyasi ve ekonomik gündem değerlendirmesi ile açılacak kamp, pazar günü iletişim ve teşkilat değerlendirmesi ile sona erecek.

İttifaklar

Toplumun altılı parti görüşmelerine olumlu tepki verdiğini dile getiren Pulcu, masadaki görüşmelerin parlamenter sistem çalışmalarının dışında bir yol haritası çizmek için sürdüğünü belirterek şöyle konuştu: 

“Bütün partilerin kendi tabanları ve programları var fakat cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçime ittifakla girmeyi zorunlu kılıyor. Hiçbir partinin ’50+1’i kendi başına alma ihtimali olmadığı için tabii bir süreçtir. Sürece parlamenter sistem çalışmasını ilk yapan, metni ilk sefer ete kemiğe büründüren parti olarak öncülük yaptık.”

Seçimler

“Türkiye’de her zaman erken seçim olma ihtimali var. Önümüzdeki seçimler şu veya bu partiler arasında yapılacak bir seçimden ziyade çoğulcu olanlarla, ‘parlamenter sistemi tekrar hayata geçirelim’ diyenlerle çoğulculuğu çok umursamayan otoriterleşme eğilimi yanlıları arasında geçecek diyebiliriz. Toplumdaki genel algı bu yönde. Bu anlamda kritik bir seçim olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.