Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru – Cevap (31): “Rusya’nın, kapısına kadar gelen risklere karşı güvenliğini tesis etmesinde anlaşılmayacak bir şey yok”

“Nuray Mert ile Soru – Cevap” programında her hafta olduğu gibi Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bu haftanın gündemi şöyle:

  • Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı tartışmaları?
  • Kılıçdaroğlu’nun ilk helalleşme hamlesi olan başörtülü kadınlarla 28 Şubat buluşması
  • Rusya-Ukrayna krizinde ABD ve NATO’nun rolü

Nuray Mert, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını “partili” olduğu için doğru bulmadığını, 28 Şubat’ın yıldönümünde başörtülü kadınlarla buluşmasının olumlu olduğunu söyledi.

Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili Batı medyasında resmedilen tablonun gerçeklikle ilgisi olmadığını söyleyen Mert şöyle konuştu:

“Ukrayna’da söz konusu olan Sovyetler’in çevrelenmesi politikasının Rusya’nın burnunun dibine dayanması. Sürekli ‘Ukrayna NATO ve AB üyesi olacak’ diyerek Rusya’nın güvenlik bölgesinde çevreleme adımı olarak gördüğü hamleler yapılıyor. Bir yeri işgal etmek elbette kötü bir şey. Ama Irak da Afganistan da işgal edildi.”

Nuray Mert, Doğu Avrupa’nın Amerikan üslerine ev sahipliği yaptığına dikkat çekti, “Rusya buna itiraz ettiğinde ise 160 kilometre ötesindeki üs için çocuk kandırır gibi ‘Bunlar sizin için değil İran için’ yanıtı veriliyor” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimde ABD ve NATO’nun rolü ile ilgili konuşan Mert, şunları söyledi:

“Batı ittifakı tüm dünyayı kuşatma iddiasında olacak, çevrelemeye çalıştığı diğer iddialı güçler bunun karşısında bir şey yapmayacak gibi bir dünya yok. Rusya’nın, kapısına kadar gelen risklere karşı güvenliğini tesis etme gayreti göstermesinde anlaşılmayacak bir şey yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.