Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çiğdem Nas: “Rusya’nın Ukrayna saldırısı, NATO’nun ön plana çıkmasına neden oldu”

Rusya’nın Ukrayna saldırısı altıncı gününde. Avrupa Parlamentosu Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliği için katılım başvurusunu kabul etti. Bu ne anlama geliyor? Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına Avrupa ülkeleri ve AB nasıl tepki verdi? Saldırı AB-ABD ilişkilerini, NATO’nun işlevini nasıl etkiler? Türkiye’nin Ukrayna’nın yanında tavır alması Türkiye-AB ilişkilerini olumlu bir biçimde etkiler mi? Saldırı Avrupa güvenliğinin merkezini askeri güce mi sevk eder? Rusya’nın Ukrayna saldırısı Avrupa ülkeleri ve AB açısından nasıl değerlendirilebilir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.