Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Altı muhalefet partisi liderinin bir sonraki çalışma yemeği 27 Mart’ta

Medyascope’un ulaştığı bilgilere göre CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, 27 Mart’ta DEVA Partisi’nin ev sahipliğinden ikinci kez bir araya gelecek. Bir önceki gibi organize edilecek yemekli toplantıda siyasi partilerin bundan sonraki yol haritası konuşulacak.

Altı muhalefet partisinin liderleri mart ayının sonunda yeniden yuvarlak masa etrafında yemekli toplantıda bir araya gelecek. Görüşme, 27 Mart Pazar günü DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde, Ankara’da yapılacak. Toplantıda muhalefetin bundan sonraki yol haritası görüşülecek. Buluşmanın yeri henüz belli değil.

Buluşmaya siyasi partiler sırayla ev sahipliği yapacak

Altı parti liderinin her ay, en kötü ihtimalle iki ayda bir, yemekli toplantı düzenlemesi hedefleniyor. Her buluşmaya başka bir siyasi parti, tıpkı imza töreninde olduğu gibi parti isimlerin alfabetik sırasına göre ev sahipliği yapacak. 27 Mart’tan bir sonraki toplantı Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Altı parti lideri ilk kez 12 Şubat Cumartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde Ankara Ahlatlıbel’de bir akşam yemeğinde buluşmuşlardı. Yaklaşık beş saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama yayımlanmıştı. Altı lider geçen pazartesi günü (28 Şubat) ise Bilkent Otel’de düzenlenen imza töreninde mutabık kaldıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem metnini imzalayarak kamuoyu ile paylaştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.