Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Rusya protestosu – Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar: “Ankara’da güneşin doğduğu gibi Ukrayna da Putin’in zulmünden kurtulacak”

Kırım Türkleri Derneği ve Ukrayna Dayanışma Derneği, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını başkent Ankara’daki Ulus Meydanı’nda protesto etti. Basın açıklamasında konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: “Barış istiyoruz ve müzakereye açığız ama özgürlüğümüz ve haklarımızın kısıtlanmasını asla kabul etmeyeceğiz. Ukrayna’nın doğusundaki topraklar da dahil olmak üzere tüm topraklarımız kurtarılmalı” dedi.

Öldürülen sivil insanların artık yüzlerle ifade edildiğine dikkat çeken Büyükelçi Vasily Bodnar, “Düşman topraklarımızdan gidene kadar kayıplar vermeye devam edecek” dedi ve şöyle konuştu: “Tüm dünya Putin’in nasıl suçlar işlediğini görüyor. Bugün Ankara’da güneşin doğduğu gibi Ukrayna da Putin’in ona verdiği zarardan ve zulümden kurtulacak. Bizim ‘Savaşa hayır” dememiz lazım. Ukrayna’nın doğusundaki topraklar da dahil olmak üzere tüm topraklarımız kurtarılmalı.”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasily Bodnar

“Putin, Lahey’de yargılanmalı”

Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska ise, “Şehirleri yeniden inşa edeceğiz, önemli olan kana susamış bu savaş makinesinin sivil halkı hedef almasıdır” dedi ve konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Katil Putin insan hayatını hiçe sayıyor. Rusya’nın saldırıları sırasında onlarca çocuk yaşamını yitirdi, onların arasında anne babalar da var. Geride yüzlerce çocuk öksüz kaldı. Bu, Ukrayna halkına karşı açık bir soykırımdır. Rusya cezalandırılmalı, Putin ve kurmayları Lahey’de yargılanmalıdır. Putin, Ukrayna’ya saldırarak tüm dünyayı tehdit ediyor ve Ukrayna’nın nükleer santrallerine saldırarak tüm dünyayı tehlikeye atıyor.”

Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Yuliya Biletska

“Ukrayna Büyükelçiliği’ne giden mamalar talimatla gönderilmedi”

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Ukrayna’nın bu savaşı vicdanlarda kazandığını söyleyerek, “Rusya, Ukrayna’yı yerle bir etse de bu savaşı kaybetti” dedi. Rusya’nın durdurulması gerektiğini vurgulayan Şahin, Birleşmiş Milletler’in politikalarını eleştirerek, “Öldürülen çocuklar, bombalanan hastaneler, kreşler nesne değil. Dünyanın bu yanlıştan kurtulup Ukrayna’ya kayıtsız şartsız destek vermesi lazım” diye konuştu.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin

Şahin, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’ne gönderilen çocuk mamalarını hatırlatarak şunları söyledi: “Ukrayna kazanacak, Putin kaybedecek dünya bunun farkında. Bugün Türkiye’de hiçbir ülkeye gösterilmeyen destek Ukrayna halkına gösteriliyor. İki tane çocuk maması alıp Ukrayna büyükelçiliği ne teslim eden insanların hiç birisi bunu talimatla yapmıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler