Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (108): Melis Arslan ile Dünya Seks İşçileri Hakları Günü

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Kırmızı Şemsiye Derneği’nden Melis Arslan ile 3 Mart Dünya Seks İşçileri Hakları Günü’nü konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrımcı söylemlerde bulundu.

“Terzi yamağı” Barbaros Şansal’ın, Şanlıurfa Barosu’nun daveti üzerine kentte katılacağı etkinlik, nefret ve tehdit mesajları nedeniyle iptal edildi. Şansal, “Can güvenliğim nedeniyle iptal etmek zorundayım” dedi. 

2020’de internet sitesine erişim engeli getirilen LGBTİ+ tanışma ve partnerlik ağı Hornet, 2021’de Türkiye’deki Apple App Store’dan kaldırılmıştı. Hornet, yeni bir uygulama geliştirdi. Konu ayrıca Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. 

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği yani SPoD’un LGBTİ+’ların Anayasal Eşitlik Talepleri projesi kapsamında yaptığı TBMM ziyaretleri, belgesel oldu. İstanbul Pera Müzesi’nde gerçekleşen ilk gösterime biz de Gökkuşağı Bülteni ekibi olarak katıldık. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.