Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moda Sahnesi’nin elektriği açıldı – Yönetmen Kemal Aydoğan: “Karanlıkta oyun oynanmasından korktular”

İstanbul-Kadıköy’deki Moda Sahnesi ocak ve şubat aylarında gelen yaklaşık 20’şer bin liralık elektrik faturalarını ödememe kararı almıştı. Enerjisa Enerji A.Ş.’den gelen görevliler bu sabah (10 Mart) Moda Sahnesi’nin elektriğini kesti. Sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine sahnenin elektriği açıldı. Moda Sahnesi’nden yönetmen Kemal Aydoğan ile son gelişmeler hakkında konuştuk. 

Elektrikte kademeli tarife uygulaması ve yüzde 125’lik zam, ticarethane olarak tarifelendirilen özel tiyatroları ekonomik olarak zor durumda bıraktı. İstanbul Kadıköy’deki Moda Sahnesi, zamlara tepki olarak ocak ayında gelen 20 bin liralık elektrik faturasını ödememe kararı aldığını açıklamıştı. 18 Şubat 2022’de ödeme yapması için ikinci ihtarın geldiği Moda Sahnesi, yine yaklaşık 20 bin lira tutarındaki şubat ayı faturasını da ödemeyeceğini duyurdu. 

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1501832861846024195?s=20&t=2Bo7peN-GbVfELmXeLnhwg

Bu sabah Enerjisa’dan gelen görevliler Moda Sahnesi’nin elektriğini kesti. Dün sabah saatlerinde, elektrik şirketi görevlilerinin saatleri kontrol etmek gerekçesiyle geldiklerini anlatan yönetmen Kemal Aydoğan, “Moda Sahnesi çalışanları dün elektriği kesecekler diye saatleri göstermedi. Onlar da apartman yönetimine ‘Yarın saatleri kontrol etmek için geleceğiz’ diye yazı yazmışlar. Apartman yöneticisi de durumu bildirmek için Selçuk Aydoğan’ı aramış” dedi. 

Sabah 10.30’da görevlilerin geldiğini ve Moda Sahnesi’nin de kontrol için kapıyı açtığını belirten Aydoğan, “İçeri girince, ‘Biz saatleri kontrole değil, elektriği kesmeye geldik’ demişler. Selçuk da ‘Dün de kesmeye gelmediniz mi? O zaman yalan söylüyorsunuz’ demiş. Onlar da ’Dün kontrole geldik’ demişler. Çalışanlar artık mukavemet göstermenin gereği yok diye düşünmüşler ve elektriğin kesilmesine engel olmamışlar” diye konuştu.

Tepkiler üzerine elektrik açıldı

Moda Sahnesi, elektrikler kesildikten yaklaşık beş saat sonra elektriklerinin açıldığını sosyal medyadan duyurdu. Aydoğan, yaşananları Medyascope’a şöyle anlattı:

“Elektrikleri kesmeye gelen iki kişi bu sefer gelip, ‘Elektriği açmamız söylendi’ dediler. Girdiler, açtılar ve gittiler. Sosyal medya tepkisinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bence bir şeylerden korktular. Akşam oyunu ışıldaklarla karanlıkta oynayacaktık ve bu mesele bence çok büyüyecekti. Bu akşam oyunu onların istediği gibi oynayamayacağız. Sonuçta geldi elektrik. Biraz akşam ve sonrasında olacakları engellediler. Karanlıkta oyun oynanmasından korktular.”  

Elektrik kesildikten sonra Enerjisa’nın telefonla arayıp haber verdiğini belirten Aydoğan, “Elektriğin açıldığını bildirmediler. Elektrik sonsuza kadar açılmış durmuyor. Biz faturaları ödememeye devam ediyoruz. Bu geçici bir problem değil. Acilen zamların çekilmesi ve herkesin bu baskıdan kurtulması gerekiyor. Bugün kararlarından döndüler ama iki gün sonra ya da bir ay sonra aynı şeyler tekrar yaşanacak” dedi.  

YouTube Shorts videomuz için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.