Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Berkay Ateş, Mavi Sahne Pub-Up’ta şiir gecesinde dinleyicilerle buluştu

Mavi Sahne Platformu, sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek ve tiyatro severler için sanatı erişilebilir kılmak amacıyla 2018’de kuruldu. Mavi Sahne, Mavi Sahne Pub-Up’la yeme içme mekanlarında izleyicileri sanatla buluşturuyor. Her izleyici adına tohum topu atışı yapılan ve ilki dün akşam (9 Mart) düzenlenen etkinlikte oyuncu Berkay Ateş konuklarıyla birlikte sahnedeydi.

Anadolu Efes’in, sanatın sürdürülebilir ve erişilebilir olması amacıyla kurduğu Mavi Sahne Platformunu’nun Mavi Sahne Pub-Up projesi kapsamındaki etkinlikleri, oyuncu Berkay Ateş ile birlikte İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir’de belirlenen yeme-içme ve eğlence mekanlarında düzenleniyor. Yazarlar Ormanı ve Tiyatro Söyleşileri konseptindeki gösterimlerde Berkay Ateş sahnede konuk sanatçılarla birlikte yer alıyor. Yazarlar Ormanı, Ateş’in de kurucusu olduğu Tiyatro D22’nin 2015’te başlayıp salgında ara verdiği, vefat etmiş yazarların anıldığı ve katılan herkes adına fidan dikilen aylık bir etkinlik. 

Mavi Sahne Pub-Up kapsamındaki ilk etkinlik, 9 Mart’ta İstanbul’da, Kozmonot Bomonti’de yapıldı. Düzenlenen ilk Yazarlar Ormanı etkinliğinde Berkay Ateş, Yağızcan Konyalı ve Bihter Dinçel ile birlikte sahneye çıktı. Ateş, Konyalı ve Dinçel; Didem Madak, Orhan Veli, Turgut Uyar, Yahya Kemal, Cemal Süreya ve Can Yücel gibi yaşamını yitirmiş şairlerin İstanbul temalı şiirlerini okudu. Şairlerin hayatlarından anıların da anlatıldığı etkinlikte, katılan her kişi adına Anadolu Efes tohum topu atışı yapacak.

Berkay Ateş, Bihter Dinçel ve Yağızcan Konyalı

Sanatın özgür ve bağımsız bırakıldığında büyüyen bir alan olduğunu söyleyen Berkay Ateş “Bu tüm sanat dalları için geçerli. Sanatseverlerle tiyatro salonları dışında farklı mekanlarda buluşmak da sergilenen performansı başka bir boyuta taşıyor, izleyicilere de farklı bir bakış açısı ve deneyim yaşatıyor” dedi. 

Mavi Sahne’yle alternatif tiyatrolara sahne sağlandığını ve öğrencilere uygun fiyatlı bilet satıldığını anlatan Ateş, “Gelinen bu süreçte biz Yazarlar Ormanı projesini ilk defa bu gece tekrar gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında D22’yi kurduk. 2015 yılında her ay bir yazarımızın, özellikle şairlerimizin gecesini düzenledik. O gece gelen bütün seyircilerimizden gelen bilet fiyatı bir fidan fiyatıydı. Çok mutluluk duyuyorum bunu söylediğim için. Yazarlar Ormanı ile üç tane orman kurduk” diye konuştu.

2021’de özel tiyatrolara destek olmak için Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Anadolu Efes Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal Saatçi, proje hakkında şu bilgileri paylaştı:

Bu yıl Mavi Sahne’yle hem daha fazla sanatsevere ulaşmak hem de onlara farklı bir deneyim yaşatmak için Pup-Up Mavi Sahne projesini yeme-içme ve eğlence mekanlarında hayata geçiriyoruz. Bu proje ile Mavi Sahne, içeriğindeki Yazarlar Ormanı ile aynı zamanda çevreci rolünü de üstlenerek, yine mekandan bağımsız olarak hayatla dolan her anı kültür sanatla zenginleştirmeye devam ediyor.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.