Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu aşiretlerle helalleşti: “Beraberce, yeniden güzel bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah (11 Mart) Diyarbakır’da Yamaç aşireti mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. “Birlikte yaşam” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, helallik istedi. “Herkesin etnik mensubiyeti, dini, yaşam biçimine saygı duyan bir siyaseti oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, altı siyasi partinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş hazırlıkları hakkında bilgi verdi.


Yaklaşık 200 kişinin katıldığı kahvaltıda konuşan CHP lideri, siyaseti temiz hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, millet için çalışacak kişilerin milletvekili olarak parlamentoya girmesi gerektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Siyasi Etik Yasası çıkaracaklarını da söyledi.

Demokrasi, ifade özgürlüğü ve adalet vurgusu

Diyarbakır’da üç günde toplumun hemen her kesimiyle bir araya geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Dilimiz döndüğünce CHP’nin çözüm önerileri nedir, bunu anlatmaya gayret ettik. Daha fazla geleceğiz Diyarbakır’a, uzun yıllardır ihmal ettiğimizi biliyorum. Hepimiz, güzel bir ülkede huzur içinde yaşamak isteriz. Böyle bir atmosferi yaratabilirsek, güzel bir ülkeyi de inşa etmiş olacağız. Bütün bunların anahtarı demokrasiden geçiyor. İfade özgürlüğünden, adaletten geçiyor. Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Adaleti, kadın erkek eşitliğini sağlamamız lazım. Beraberce, yeniden güzel bir Türkiye’yi ayağa kaldıracağız.”

“Yüzleşme olursa helalleşme de olur”

“Diyarbakır çok acılar çekti, biliyorum” diyen Kılıçdaroğlu, bölgenin zengin bir kültürü olduğunu, Fırat ve Dicle nehirlerinin arasındaki Mezopotamya’nın dünya tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Herkesin kimliği kendi şerefidir. Herkesin inancı, Allah ile kul arasında bir şeydir, bizim ona müdahale etmemiz haddimiz de değil. Herkesin yaşam tarzına saygı duymamız lazım. Bu çerçevede yola çıktık, bu çerçevede yürüyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle vaat ettiğimiz ilkeleri hayata geçirmiş oluruz. O zaman da eminim bu memlekette huzur da olur, barış da olur, kucaklaşma da olur. Geçmişte haksızlık yapanlar haksızlıklarıyla yüzleştiklerinde bu memlekette güzel bir helalleşme olur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.