Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum Özel: İktidar seçim yasası değişikliğiyle neyi amaçlıyor?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından hazırlanan 15 maddelik Seçim Yasası Değişikliği Teklifi, TBMM’ye sunuldu. Bu teklif 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nda, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütüklerine Dair Kanun’da ve 2972 sayılı Mahalli İdareler Kanunu’nda değişiklikler içeriyor. Siyasi iktidar bu değişiklik teklifiyle ne amaçlıyor? Bu teklif ittifakları etkiler mi, nasıl? Bu değişiklik teklifinin kabul edilmesi erken seçim ihtimalini bertaraf eder mi? Yeni kurulan partiler bu değişiklikten nasıl etkilenir?

Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tevfik Sönmez Küçük ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi ve Ankara Enstitüsü Direktörü Doç. Dr. Hatem Ete, Açık Oturum Özel yayınında Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.