Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kar yağışı etkisini sürdürüyor – İstanbul’da son durum ne? Kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul’da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu kodlu uyarısının ardından Vali Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbullular’a “Trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu.

İstanbul’da kar yağışı etkisini sürdürüyor. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) hafta sonu tüm seferlerini iptal ederken, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) da bugün (19 Mart) kötü hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

Vali Yerlikaya: “Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte bugün kuvvetli kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek, “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu.

İmamoğlu: “Bugün kar yağışının en yoğun olacağı gün”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamada bulundu.

Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen İmamoğlu, “Kar özellikle dün gece ve sabaha karşı yoğunlaşan bir yağış gösterdi. İstanbul’un batı bölgelerindeki ilçelerde daha çok yoğunlaştı. Bir kısım boğaz bölgesinde de etkisini gösterdi. O nedenle tedbirin bugün boyunca devam etmesi gerektiği, vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça sahaya çıkmaması uyarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çıkmak durumunda ise de toplu taşıma araçlarını kullanmasının faydalı olacağını söyleyelim” dedi.

Metrobüs seferleri 24 saat sürecek

İBB’nin 10 bin personel ve 2 bin araçla hizmet verdiğini, metrobüs seferlerinin 24 saat boyunca devam edeceğini anlatan İmamoğlu, İETT’nin de belli noktalarda ihtiyaç durumunda ek seferler koyacağını söyledi. İmamoğlu, sokak hayvanları için 657 noktada kuru mama dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

İmamoğlu, kar yağışının yarın (20 Mart) öğleden sonraya kadar devam edeceğine dikkat çekti.

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre İstanbul’da bugün ve yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Pazartesi ise sıcaklıklar yükselecek ve yağış, karla karışık yağmura dönüşecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.