Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “İyi ki altılı fotoğrafta yer aldık, toplumda büyük heyecan yarattı”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, altı muhalefet partisi lideri arasındaki görüşmeleri değerlendirdi. Altı liderin düzenli şekilde görüşmesinin toplumda büyük bir heyecan yarattığını savunan Şahin, Cumhur İttifakı’nın seçim yasasını değiştirmek istemesinin nedenini de bu heyecana bağladı. 

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın siyasi parti liderlerini ziyaret etmesini ve altı liderin 27 Mart Pazar günkü buluşmasını Medyascope’a değerlendirdi.

“İktidarın ne yapabileceklerini DEVA Partisi olarak çok iyi biliyoruz”

Siyasi parti liderlerinin düzenli şekilde görüşmesinin toplumda büyük bir heyecan uyandırdığını belirten İdris Şahin, “Bu seçim yasasındaki düzenlemelerin tamamı altı siyasi partinin bir araya gelmesinden doğan sinerjinin ürünüdür. İktidarın ne yapabileceklerini DEVA Partisi olarak çok iyi biliyoruz” diye konuştu. 

İdris Şahin

“Cumhurbaşkanını isim bazında konuşmak için şu an erken”

Altı liderin pazar akşamki buluşmasında bundan sonraki çalışmaların yol haritasının konuşulacağını ve muhtemel bir seçim ittifakının ilke ve değerlerinin konuşulacağını söyledi. Ortak cumhurbaşkanı adayının özelliklerinin de belirlenmesi gerektiğini belirten Şahin, “Cumhurbaşkanı adayının isim bazında konuşulmasını şu an erken buluyoruz” dedi. 

“‘İyi ki altılı fotoğrafta yer aldık’ diyoruz”

İdris Şahin, DEVA Partisi’nin altılı görüşmelerden ne kadar olumlu etkilendiğini de yorumladı: “Bu fotoğraf karesinde yer alıp almayacağımza uzun istişareler sonucunda karar verdik. İyi ki bu fotoğrafta yer aldık. Bu ülkede olumlu bir sinerji yarattığımızı düşünüyoruz. Günlük hesaplarla yol yürümüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.