Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus oligarkların süperyatları Türkiye’de

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus oligarklara başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batılı ülkeler tarafından yaptırımlar uygulanmaya başladı. Yaptırımlardan kaçan oligarklar, süperyatları için güvenli limanlar arıyor. Bu limanlardan biri de Türkiye. İşte oligarkların Türkiye limanlarında bulunan süperyatları.

Medyascope yorumcusu ve gemi gözlemcisi Yörük Işık‘ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin yaptırım uyguladığı Rus oligark Roman Abramovich’in 1.2 milyar dolarlık yatı Eclipse Marmaris’teyken, diğer yatı Solaris ise Bodrum’da.

Eski Rusya Başbakanı ve Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev’in Universe isimli yatı da dün Marmaris’teydi. MarineTraffic adlı gemi izleme sitesinden alınan son verilere göre yat, dün TSİ 09:02 itibarıyla Marmaris’teki limandan ayrıldı ve İstanbul’a doğru yola çıktı.

Medvedev’in yatı “Universe”, İstanbul’a doğru yola çıktı

Malta vatandaşlığına sahip Rus milyoner Maxim Shubarev’e ait 70 metrelik süperyat Polaris de Fethiye’de bulunan Göcek Marina’ya demirlenmiş durumda.

Oligarkların Türkiye’ye ilgisi ikinci Halkbank krizine yol açar mı?

Batılı ülkelerin yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin “Biz yaptırım uygulamayacağız” açıklaması, oligarkların Türkiye’deki faaliyetlerini artırma ihtimalini gündeme getirdi. Muhalefet partilerinin temsilcileri, emekli büyükelçiler ve ekonomistler, oligarkların Türkiye’ye ilgisinin muhtemel sonuçlarını Medyascope‘a değerlendirdi.

Bu haberlere de göz atabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.