Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altı muhalefet partisi liderinin ikinci buluşması başladı

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarının ikinci buluşması, DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde saat 19.30’da başladı. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen görüşmeye ilk gelen isim Temel Karamollaoğlu, ikinci isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Buluşmaya daha sonra sırasıyla Meral Akşener, Gültekin Uysal ve Ahmet Davutoğlu geldi. Ali Babacan bütün liderleri girişte karşıladı.

Altı liderin bugün görüşecekleri konuların başında yol haritası geliyor. Seçimlere kadar nasıl bir yol izleneceği liderlerin baş başa görüşmeleriyle daha somut hale geliyor. Aynı zamanda seçimlerin kazanılması halinde ilk aşamada hangi adımların atılması gerektiği de konuşulacak.

Dış politika ve seçim güvenliği için de komisyon kurulabilir

Buluşmada tematik konular da görüşülecek. Liderler, parlamenter sistem çalışmasında olduğu gibi farklı alanlarda da komisyonlar kurulmasına karar verebilir. Özellikle dış politika ve seçim güvenliği konularına ilişkin daha detaylı çalışmalar yapılması planlanıyor. Parlamenter sistem çalışması için kurulan komisyonların benzeri dış politika ve seçim güvenliği gibi alanlarda da genel başkanların görevlendirdiği isimler arasında kurulabilir. Ancak bu komisyon da ekonomi alanında kurulan komisyon gibi, altı partiyi kapsamadan üçlü ve dörtlü ekipler halinde düzenlenebilir.  

Görüşmenin ardından 12 Şubat’ta olduğu gibi altı lider tarafından imzalanan bir yazılı açıklama yayımlanacak.

Bir sonraki buluşmaya Demokrat Parti ev sahipliği yapacak

Altı liderin buluşmasının ardından 12 Şubat’taki görüşmede olduğu gibi imzalı bir yazılı açıklama yayımlanması bekleniyor. Bir sonraki buluşma ise Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde, nisan ayının sonunda yapılacak. 

Altı partinin genel başkanı ilk kez 12 Şubat Cumartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde Ankara Ahlatlıbel’de bir akşam yemeğinde buluşmuşlardı. Yaklaşık beş saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama yayımlanmıştı. Altı lider 28 Şubat’ta ise Bilkent Otel’de düzenlenen imza töreninde mutabık kaldıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem metnini imzalayarak kamuoyu ile paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.