Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yavuz Ağıralioğlu Medyascope’a konuştu: “Karardan haberim yoktu, istifa etmeyi düşünmüyorum”

İYİ Parti Başkanlık Divanı’ndan çıkarılan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Medyascope’a konuştu. Başkanlık Divanı’ndan çıkarılacağından haberdar edilmediğini ve kararın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmediklerini aktaran Ağıralioğlu, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. 

“Bana bildirilmemişti, ben de sizinle birlikte öğrendim”

İYİ Parti Başkanlık Divanı’nda “Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı” görevini yürüten İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, çarşamba günü (30 Mart) açıklanan yeni Başkanlık Divanı’na alınmamıştı. Karar hakkındaki tartışmalar devam ederken Ağıralioğlu, Medyascope’tan Okan Yücel’e konuştu. Başkanlık Divanı’ndan çıkarılacağından haberdar edilmediğini belirten Ağıralioğlu, “Karar bana bildirilmemişti, ben de sizinle birlikte öğrendim” dedi.

“Henüz Genel Başkan ile görüşmedim”

Kararın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmediklerini de belirten Ağıralioğlu, “Tasarruf genel başkanın. Karardan sonra görüşmedik. Karar genel başkana ait olduğu için genel başkanın konuşması usulen daha uygun olur” derken, Başkanlık Divanı’ndan çıkarılmasının kendisinde kırgınlığa yol açıp açmadığına ilişkin “Kararın sebebi kırgın olup olmadığımı belirler. Sebebini henüz bilmiyorum dolayısıyla bir şey söyleyemiyorum” diye konuştu.  

“İstifa etmeyi düşünmüyorum”

Yavuz Ağıralioğlu, bundan sonraki süreç hakkında ise şunları söyledi: “Sükûnetle izleyerek neden böyle bir karar alındığını anlamamız lazım. Bu bir strateji mi, siyasi bir tercih mi, sonuçları üzerinden de okunması gereken bir karar. Daha sonra bir değerlendirme yapacağım. Kamuoyuna yapılması gerekirse onu da yapacağım.” Ağıralioğlu, istifa etmeyi düşünmediğini de belirtti. 

“Siyasi kararların siyasi sonuçları olur”

Karara ilişkin bir açıklama yapmayı erken bulduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar siyasi kararlardır, siyasi sonuçları olur. İsabet etti mi memlekete iyi olur, isabet etmezse denenmiş ve yanlış yapılmış olur. Şu an arkadaşlarla kararı değerlendiriyoruz. Şahsi kavgalarla memleketi meşgul etmeyiz. Ben şahsi kavga vermiyorum, memleket kavgası veriyorum. Henüz açıklama yapmak için erken. Birkaç gün sonra bir şey demem gerekirse bir televizyon programına konuk olabilirim, paylaşım yapabilirim, basın açıklaması ile düşüncelerimi ifade edebilirim.” 

“İtiraz ettiğiniz adamların ahlakından olmayacaksınız”

Millet İttifakı’nın genişlemesine ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığı için parti yönetiminden uzaklaştırıldığı yönündeki yorum ve iddialara da tepki gösteren Ağıralioğlu şöyle konuştu: “Siyasetin en büyük belası goygoy. Bir sürü münasebetsiz değerlendirme görüyorum. Ekranda benim hakkımda konuşurken adaptan kopan insanlar görüyorum. AK Parti’ye karşı itirazlarımızı en çok zayıflatan şey adap bilmez değerlendirmelerdir. Erdoğan, bir şey olunca ‘Harika oldu’ diyen eyyamcılar yüzünden 20 yıldır iktidarda kalıyor ve siyaset bu hale geliyor. İtiraz etmek yetmiyor. İtiraz ettiğiniz adamların ahlakından olmayacaksınız. ‘Trol’ olmayacaksınız. İnsanlar ‘Şu muhalefetin haline bak’ der.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.