Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, aralarında Putin’in de olduğu Rus hükümetine ait resmi hesapları kısıtlayacak

Sosyal medya platformu Twitter, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu Rus hükümetine bağlı 300 hesaba kısıtlama getirdi. Böylece hesaplardan paylaşılan mesajlar tavsiye edilmeyecek, bildirim gönderilmeyecek ve sitede gözükmeyecek.

Ukrayna’nın işgalinden bu yana Rusya’da çok ciddi kısıtlamalarla karşılaşan sosyal medya platformu Twitter, “silahlı çatışmaya girişmişken açık internete erişimi kısıtlayan tüm ülkelere karşı harekete geçme” kararı aldı. Buna göre Rusya lideri Vladimir Putin’in de aralarında olduğu Rus hükümetine bağlı 300 hesaba kısıtlama getirildi.

Şu anda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in biri Rusça diğeri de İngilizce olmak üzere iki resmi hesabı bulunuyor. Birinin 3,6 milyon, diğerinin ise 1,7 milyon takipçisi var.

Twitter’ın bu hamlesiyle birlikte Rus hükümetine bağlı 300’den fazla resmi hesap, artık Twitter tarafından önerilmeyecek ve bu hesaplardan bildirim gönderilmeyecek. 300 hesap arasında Rus hükümetine bağlı çalışan kişilerin hesapları, bakanlık ve büyükelçiliklerin yanı sıra üst düzey Rus yetkililerin de hesapları yer alıyor.

Söz konusu hesaplar, daha önce de Ukrayna’nın işgali hakkında dezenformasyon yaymak ile suçlanmış ancak Twitter bu hesaplara herhangi bir kısıtlama getirmemişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.