Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum Özel: Fransa ve Macaristan seçim sonuçları Avrupa ve Türkiye siyaseti açısından ne söylüyor?

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu 10 Nisan’da (dün) gerçekleştirildi. Birinci turda en çok oyu alan Emmanuel Macron ve Marine Le Pen 24 Nisan’daki ikinci turda yarışacak. Fransa’da sağ ve aşırı sağın yarışına sahne olacak bu seçim Fransa ve Avrupa siyaseti açısından ne anlama geliyor? Fransa’da seçmenlerin talepleri neler? Macron ve Le Pen seçmenlere ne vaat ediyor? Seçimin ilk turunu üçüncü sırada tamamlayan Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi lideri Jean-Luc Mélenchon’un seçmenleri ikinci turda Macron’a mı oy verir? Fransa ve Macaristan seçimleri birlikte değerlendirildiğinde Avrupa siyasetinin geleceğini nasıl okumak gerekir?

Prof. Dr. Ahmet İnsel ve siyasetbilimci Edgar Şar, Açık Oturum Özel‘in bu haftaki bölümünde Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.