Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş’tan adaylık açıklaması: “Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, görevimin başındayım”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki tartışmalara ilişkin konuştu. Yavaş, “Ben siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar benim rızamın ve bilgim dışında, görevimin başındayım” dedi.

Haber: Okan Yücel
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı hakkında uzun zaman sonra ilk kez konuştu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, kendisini cumhurbaşkanı adayı göstermesi ve “Altı lider kendisini seçmez ve başka birisini seçerse daha önce açıkladığım gibi, Zafer Partisi olarak Mansur Bey’e bizim adayımız olmasını teklif edebiliriz” sözleri hakkında açıklamalarda bulunan Yavaş, şunları söyledi:

“Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum”

“Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Siyasi partilerin başkanları hakkında laf söylememeli, içişlerine karışmamalı. Ben aynı tavrı devam ettiriyorum. Bu arada bazen siyasî muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Ben siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar benim rızamın ve bilgim dışında, ben de görevimin başındayım.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i bugün (11 Nisan) partisinin genel merkezinde ziyaret etti. İki isim yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kısa bir ortak basın toplantısı düzenledi.

“Üç yılda neler yaptığımızı anlatacağız”

Mansur Yavaş, Meral Akşener’i bir açıklama için davet ettiklerini aktararak şöyle konuştu:

“Seçilmemizde katkısı olan Millet İttifakı sayın genel başkanlarının hepsini davet edip sizlerin de huzurunda Ankara’da üç yılda zihniyet olarak neler değişti, üç yılda neler yaptık, iki yılda neler yapabiliriz, hangi engellemelerle karşılaştık konusunda açıklama yapacağız. Sayın genel başkanımızı da davet etmek için geldim.”

“Başarılı bir sosyal belediyecilik anlayışı ortaya koyuyor”

Davete icabet edeceklerini belirterek Yavaş’a teşekkür eden Akşener ise şu açıklamayı yaptı: “Üç yılı 31 Mart’ta dolduğu için hangi hizmetleri yaptığını hesap vermek adına bir çalışma planlamış. Sosyal belediyecilik anlayışının nasıl olması gerektiğini somut olarak gösteren başarılı belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Mansur Yavaş, belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebini doldurmak yerine yoksulların nefes almasını sağlayarak sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu herkese gösterdi.”

Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Mansur Yavaş, Meral Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.