Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (114): Demirören’in çalışanını “anne olduğu için” işten atması iktidarın kadın politikalarıyla örtüşüyor mu?

Demirören Haber Ajansı (DHA) Samsun bürosunda görev yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın iş aktini bebek sahibi olduğu gerekçesiyle feshetti. Öcal işten çıkarılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı: “Bugün anne olduğum için işime son verildi. Nedeni ise ‘siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur’ gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız”. Medya İşçileri Sendikası, “Kadınların iş hayatından el çektirilmesine müsaade etmeyeceğiz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Peki Demirören’in bu adımı, iktidarın kadın politikalarıyla örtüşüyor mu? Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.