Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşçilerini ağaca bağlayıp kırbaçlayan Çinli iş insanına 20 yıl hapis cezası

Orta Afrika ülkesi Ruanda’daki bir mahkeme, geçen yıl hırsızlıkla suçladığı iki işçisini ağaca bağlayan ve kırbaçlayan Çinli iş insanı Sun Shujun’u 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ruanda’da bir mahkeme, Ağustos 2021’de hırsızlıkla suçladığı iki işçisini ağaca bağlayan ve kırbaçlayan Çinli iş insanı Sun Shujun’un yargılama sürecinde kararını açıkladı. Mahkeme, Shujun’a 20 yıl hapis cezası verdi.

Ruandalı Renzaho Alexs ise Shujun’un suç ortağı olduğu iddiasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Shujun ve Renzaho’nun işçilere iki bin 500 dolar tazminat ödemesine hükmeden mahkeme, sanıklara da karara itiraz etmeleri için bir ay süre tanıdı.

Ruanda’daki Çin Büyükelçiliği ise açıklamasında, “Elçilik davanın rasyonel ve adil bir şekilde ele alınması çağrısında bulunuyor ve Çin vatandaşlarının meşru haklarının gerektiği gibi korunmasını talep ediyor” dedi.

Ne olmuştu?

Çinli iş insanı Shujun, hırsızlıkla suçladığı iki işçisini önce ağaca bağlamış ve ardından kırbaçlamıştı. Shujun’un videoya aldığı bu görüntüler sosyal medyada viral olmuştu. Shujun ve kendisine yardım eden iki kişi de Eylül 2021’de tutuklanmıştı.

Kaynak: Washington Post

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.