Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP’den istifa eden Süleyman Sazak’tan Gezi davası tepkisi: “Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır”

MHP’den istifa eden Süleyman Sazak, Gezi davası kararına sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan açıklamada bulunan Sazak, “Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır” dedi.

MHP’den istifa eden Süleyman Sazak, Gezi davasında çıkan kararı sosyal medyadan eleştirdi.

Sazak, “Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır” paylaşımında bulundu.

“Fikren beğenmediklerimizi adaletsizlikle yok edemeyiz”

Sazak, birkaç saat sonra yaptığı başka bir paylaşımda ise “Fikren beğenmediklerimizi adaletsizlikle yok edemeyiz. Gerçek adaletle her fikrin saygısını kazanırız işte ülkücülük budur.

Türk milliyetçiliği fikriyatı yaradılıştan var oluşa kadim değerlerimizden bugüne bilgi ve akıldan yarına köprü kurmaktır. Biz bizden olanları ayrıştıramayız. Her kim ülkeyi etnik, dini, mezhebi kavramlarla ifade ediyorsa bil ki ihanet ondadır” dedi.

Eski bakanlardan Gün Sazak’ın oğlu

Süleyman Sazak, 12 Eylül öncesi öldürülen eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın oğlu.

Süleyman Sazak, 3 Haziran 2016’da MHP Genel Başkanlığı’na aday olmuştu

MHP’den istifa etmişti

Süleyman Sazak, 14 Ocak 2022’de MHP’den istifa etmişti.

Sazak istifasını sosyal medyadan “Türk milliyetçisinin, yegâne hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar” diyerek duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.