Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP’den istifa eden Süleyman Sazak: “Ülke uçurumun kenarında, istifam bir aydınlanma olabilir”

Süleyman Sazak, bir dönem milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) dün (14 Ocak) istifa ettiğini açıkladı. Sazak, istifasını duyurduğu tweeet mesajında, “Türk milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne gam. MHP üyeliğinden istifa ettim” dedi. Sazak, MHP’den istifasının ayrıntılarını Medyascope yayınında anlattı.

“Ülkücüler olarak bu partinin sahibiyiz”

MHP Genel Başkan Yardımcısı iken 21 Temmuz 1977’de kurulan ikinci Milliyetçi Cephe hükümetinde milletvekili olmadığı halde dışarıdan Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev alan ve 27 Mayıs 1980’de Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gün Sazak’ın oğlu olan Süleyman Sazak, MHP’den istifa etti. Medyascope’a konuşan Sazak, “Ülkücüler olarak bu partinin sahibiyiz” dedi.

MHP-AKP ittfakı

MHP ve Devlet Bahçeli’nin 2002’den beri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP’yi desteklediği kanaatinde olduğunu söyleyen Sazak, Bahçeli’nin çeşitli dönemlerde Erdoğan’a karşı kullandığı hakarete varan açıklamalarını ise “kayıkçı kavgası” olarak nitelendirdi. Sazak, “15 Temmuz’dan sonra ise kayıtsız şartsız AKP ile birlikte oluşu izliyoruz” diye konuştu.

AKP’nin “siyasi İslamcı” bir parti olduğunu düşündüğünü ve AKP ile ideolojik açıdan farklı olduğunu söyleyen Sazak, istifasının zamanlamasını ise “Ülkenin geldiği nokta uçurumun kenarı ve ses çıkarmam, bir ışık yakmam aydınlanma olabilir mi diye düşündüm” diyerek açıkladı. 

Ekonomi ve adaletsizlik

Sazak, bir yönetimin başında düzgün biri olması halinde yönetimin de ona göre şekilleneceğini ancak yönetimde olanların “ahlaki bakımdan nakisa (eksiklik) içinde” olduklarını, istifa açıklamasında da söylediği gibi “bölücü terörün” var olan sorunların küçük bir parçası olduğunu, ekonomi, adaletsizlik gibi sorunların daha öne çıktığını söyledi. 

Erken seçim 

İstifasının ardından başka bir partiye geçme ya da yeni bir parti kurma gibi bir arayışı olup olmayacağı sorusuna, “böyle bir niyeti olmadığı” karşılığını veren Sazak, ekonomik şartların çok ağır olduğunu vurguladı. Sazak, “Yanlış oluşan ekonomik şartların hükümeti erken seçime zorlayacağı kanaatindeyim ve bu ülkenin gündeminde kalmaya da devam edecek, seçim olabilir diyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.