Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partili Alp Emeç, Medyascope’un sorularını yanıtladı: “Kaçmamı gerektirecek bir suç işlemedim, partili olmam tutuklanmamda etkili oldu”

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü sosyal medya hesabından paylaşıp sildiği için “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi ve İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç, avukatları aracılığıyla Medyascope’a konuştu. Emeç, tutukluluğuna yapılan itirazın İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “kaçma şüphesi” gerekçe gösterilerek reddedilmesini değerlendirdi. Emeç, “Kaçmamı gerektirecek bir suç işlemedim. Sonuçta bir atasözü paylaştım. Cumhurbaşkanına hakaret de etmedim, zira cumhurbaşkanı ile hiçbir alakası olmayan bir paylaşımdı” dedi. 

İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç, avukatları aracılığıyla Medyascope’un sorularını yanıtladı. Emeç, tutukluluğuna yapılan itirazın İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “kaçma şüphesi” gerekçe gösterilerek reddedilmesini şöyle değerlendirdi:  

“Kaçmamı gerektirecek bir suç işlemedim. Sonuçta bir atasözü paylaştım. Cumhurbaşkanına hakaret de etmedim, zira cumhurbaşkanı ile hiçbir alakası olmayan bir paylaşımdı. Ceza aldığımı farz etsek bile yerimden yurdumdan edecek, kaçmamı gerektirecek bir şey olmayacak, neden kaçayım ki. Ben gelecek hayallerini doğup büyüdüğüm bu ülke üzerine kuran bir gencim. Ayrıca ben üniversite öğrencisiyim. Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü 1. sınıfta burslu okuyorum. Bu hafta vizeler başladı ve ben sınavlarıma giremedim. Bu haksız tutukluluk nedeni ile eğitim hayatımın sekteye uğraması tek üzüntü nedenim.” 

Tutuklanmasında İYİ Parti üyeliğinin rolü olup olmadığı sorusuna ise Emeç, şu karşılığı verdi:

“Bunu tam olarak kestiremiyorum. Ama polis beni çağırdığında ‘İfade verip gideceksin’ dedi. Savcı tutuklamaya sevk ettiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadım. Savunmamı yapan avukatım dahi çok şaşırdı. Sulh Ceza Hâkimliği ise beni tutukladı. Ben belli oranda partili olmamın tutuklanmamda etkisi olduğunu düşünüyorum.” 

Alp Emeç, kaldığı ortamı ve cezaevindeki günlerini şu sözlerle anlattı: 

“Silivri 9 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeyim, koğuşum tek kişilik, kimse ile irtibatım yok. Ziyaretçim geldiğinde koğuştan çıkabiliyorum. Televizyonum yok, radyo dinliyorum. 3 metrekarelik bir avlu var, orada güneşi görmeye çalışıyorum. Haftada bir 10 dakika telefon görüşmem var. Diğer cezaevlerinde görüntülü görüşme var ama bize bu hak tanınmıyor. Burası yıldızlar karması gibi, tüm Türkiye’yi buraya koymuşlar, ziyaret esnasında gördüğüm çokça meşhur yüzler var, isimlerini zikretmeyeyim. Moralim gayet iyi, sınavlarıma girememiş olmak dışında hiçbir endişem ve üzüntüm yok. Dışarıdan gelen desteğin farkındayım. Hiç korkum yok. Ben normalde sabah erken kalkarım. Burada da rutinim değişmedi. Çokça kitap okuyorum, avluda olabildiğince güneşe çıkmaya çalışıyorum. Daracık bir avlu olduğu için içeriye pek güneş girmiyor. İmkan dahilinde yürüyüp, spor yapmaya çalışıyorum. Televizyonum olmadığı için radyo dinliyorum.” 

Son olarak İYİ Parti’ye mesaj gönderen Emeç, Meral Akşener için şunları söyledi: 

“Kendisine bana verdiği destek için canı gönülden teşekkür ederim. Nezdinde tüm parti mensuplarımıza da ayrıca destekleri için teşekkür ediyorum. Desteklerini ilk günden beri benden çekmediler. Bu destekle kendimi burada çok güçlü hissediyorum.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.