Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cezaları kesinleşen 80 yaşındaki engelli Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer cezaevine konuldu

Van’ın Edremit ilçesinde 2018 yılında haklarında açılan davada “yardım ve yataklık” suçlamasıyla bir yıl 13 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezaları kesinleşen 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer, infaz hâkimliğine yapılan ev hapsi talepleri reddedilince cezaevine konuldu. Makbule Özer’in yüzde 52 oranında engelli olduğu belirtildi.

Van’ın Edremit ilçesinde 2018’de evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve yargılandıkları davada, “örgüte yardım ve yataklık” suçlamasıyla bir yıl 13 ay hapis cezası verilen Makbule Özer (80) ve eşi Hadi Özer’in Özer’in (70) cezaları Yargıtay tarafından onandı. Özer çiftinin avukatı Dilan Kunt Ayan, Makbule Özer’in yüzde 52 engelli olduğuna dair raporla birlikte cezasının ev hapsi olarak infaz edilmesi için Van İnfaz Hâkimliği’ne başvuruda bulundu.

Avukat Ayan, dilekçesinde, 80 yaşındaki ve yüzde 52 engelli müvekkilinin kişisel ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamadığını, ailesi ile birlikte kaldığı konutta ihtiyaçlarının çocukları tarafından karşılandığını belirterek, “Cezasının cezaevinde infaz edilmesi, infaz kanununun cezaların infazından beklenen hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Bu durum müvekkilimi günlük kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma getirecektir. Müvekkilim hükmedilen hapis cezasının konutta infazı için gerekli koşulları sağlamaktadır. Müvekkilin konutta infaz edilmesine karar verilmesi hususunda talepte bulunuyoruz” dedi.

Ancak Van İnfaz Hakimliği 29 Nisan’da verdiği kararda, avukat Ayan’ın talebini, “yasal şartlar oluşmadığı” gerekçesiyle reddetti. Bunun üzerine 80 yaşındaki Makbule Özer ve 70 yaşındaki eşi Hadi Özer, Van T Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.