Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Konuğu – DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Sınırlı imkânlarla yapacağımız, belki de son seçimdir, aksi halde Türkiye’de bir Baas rejimi olur”

Haftanın Konuğu’nda Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hıdır Göktaş’ın sorularını yanıtladı. Uysal, altılı masanın cumhurbaşkanı arayışından mutabık kalınamayan başlıklara, seçim güvenliğinden Suriyeli sığınmacılar meselesine kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Altılı masanın adayı kim? 

Uzun dönemli iktidarları değiştirmenin “demokratik yollarla zor olduğunu” aktaran DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İktidar üç aylık zindan mazileriyle 20 yıldır mağduriyet üretiyor. Uzun dönemli iktidarları değiştirmek, dönüştürmek demokratik yollarla çok zor. Biz bugün bu zoru başarma eşiğindeyiz. Sayın Erdoğan niyet beyanlarını ortaya koyuyor, iktidar partisi o eşiğe gelmeden cumhurbaşkanı adayını  açıkalmaz. Zamana ve  stratejiye göre milletimizin önüne adayıyla, kadrolarıyla bir paket programı koymamız lazım. Türkiye’de muhalefet olarak bizlerin temel meselesi sadece iktidar değişimi değil. Altılı masa umudun masası, bizler de hem partilerin birlikteliğinde hem de DP olarak, insanımızın geleceğine dair güven verecek millet önünde vazife görmeye gayret ediyoruz” diye konuştu. 

“Sınırlı imkânlarla yapacağımız, belki de Türkiye’nin son seçimdir”

Muhalefet partilerinin sorunlara rasyonel bir çerçeveden baktığı aktaran Uysal şunları söyledi: “Elimizde kalmış sınırlı imkânlarla yapacağımız, belki de Türkiye’nin yapacağı son seçimdir. Aksi durumu düşünmek istemem, Türkiye’de bir Baas rejimi olur. Bir siyasi partiyle rekabet etmiyoruz. O siyasi partinin, kolluktan tutun bütün unsurlarıyla bütçesi siyasi parti için seferber edilmiş.” 

“Stand-up şovlarına gündem olan, evlere şenlik bir Maliye Bakanımız var”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadrolarında önem verdiği tek şeyin “sadakat” olduğunu belirten Uysal, “Stand-up şovlarına gündem olan, evlere şenlik bir Maliye bakanımız var. Sayın Erdoğan kendi siyasi tarihinin en kötü siyasi kadrosuyla çalışıyor. Türkiye’nin yetişmiş insan gücü var, ülke için en büyük felaket ise bu insan gücünün kendi ülkesinde gelecek kuramaması. Dün bu ülkede Adnan Kahveci’ler Maliye bakanıydı, şimdi ise bir Hacivat karakteri olan bir bakan var” dedi.  

Suriyeli sığınmacı açıklaması 

Uysal, Suriyeli sığınmacılar konusuna ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:  

“Sayın Erdoğan, Suriyeli meseline bir aparat olarak bakıyor. Ancak bu halının altına süpürülmüş mesele Türkiye’nin gündeminde. Suriyeliler meselesinin özü Sayın Erdoğan’ın ve AKP’nin 10 yıldır yanlış üstü yanlış Suriye politikasıdır. Komşu bir ülkede rejim değiştirmek için attığınız adımların maliyetlerden birisidir.  Bugün geldiğimiz noktada Suriyeli meselesini kaynağından çözmek durumundayız. AKP’li ve Sayın Erdoğan’lı bir Türkiye’nin Suriye meselesinde bir çözüm üretme şansı yok. Sayın Erdoğan, Esad rejimi ile meseleyi kangrene ve bir kan davasına dönüştürdü. Demokrat Parti olarak amacımız Suriyelileri Türkiye’ye entegre etmek değil, Suriyelileri tekrar Suriye’ye entegre etmektir.”  

Enflasyon açıklaması 

Açıklanan enflasyon oranlarına ilişkin iktidarı sert sözlerle eleştiren Gültekin Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye 20 yıldır kendi kaynaklarını üretemiyor. Türkiye’de kaynak verimliliğimiz çok düşük. Yolsuzluk ve usulsüzlük dolayısıyla devletin harcadığı paralar hedefe gitmiyor. Milli Güvenlik Kurulu iktidarın tez diye uyguladığı bu uygulamalarla ilgili, milli güvenlik tehdidi değerlendirmesi yapmış. Yolsuzluk bugün bu büyük ülkenin milli güvenliğini tehdit eder hale geldi. AKP bugün bir parti olmaktan çıkmış ve organize bir şekilde kamu kaynağının yağmalanması üzerine dönen bir organizasyona dönüşmüştür.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.