Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’ın önüne gitti: “Burası terörist yetiştiren bir kuruluş”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı cezaları onamasının ardından Ankara’dan İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri danışmanlık şirketi SADAT’ın İstanbul’daki merkezine gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT’ın önünde açıklamalarda bulundu.

Burada konuşan Kılıçdaroğlu “Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Türkiye paramiliter kurumlara, kuruluşlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT, bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyorlardı” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Bu kuruluşların hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimleri de vardı, yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip ve terör. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Dolayısıyla, eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve bunlar Suriye’den gelmişlerse, bunların buraya gelişlerindeki en büyük rolü SADAT üstlenmiştir.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sabah gerçekleştirilen olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası bir ziyaret gerçekleştireceği duyurulmuştu.

“Bunlarla hangi gerekçeyle çalıştın?”

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a söylemek isterim: Sen bu kuruluşla hangi gerekçeyle ve niçin danıştın ve hangi gerekçeyle çalıştın? Şu anda Erdoğan’dan bu konuda gelen hiçbir bilgi yok. Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim: CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılabilmesi için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Biz CHP’yiz, biz Kuvayımilliyeciyiz, biz SADAT’çılardan filan korkacak değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik, bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. Biz gerçek anlamda demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buraya CHP’li kadın milletvekillerim de dahil olmak üzere çok sayıda milletvekili ile geldim. Bunu basına hiçbir şekilde vermek istemedik, kişileri de rencide etmek istemedik.”

“Korkunun ecele faydası yok”

Kılıçdaroğlu, “Kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, kaç terörist yetiştirdiniz diye öğrenmek istedik fakat onlar korkudan kapılarını kapattılar. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye’de hiç kimse unutmasın, bu ülkede CHP var” dedi.

Gün boyu yaşananlar

CHP MYK toplantısı öncesi CHP İl Başkanlığı’na uğrayan ve açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Canan Kaftancıoğlu gibi birçok insanın maruz kaldığı bu uygulama sürecinde koymaya çalıştığı siyaset yasağı bir avuç insanın bilmesini isterim milletimiz onlara iktidar olma yasağı koyacak. Mücadelemizden bir milim sapmadık, sapmayacağız. Bugün hapiste duran yol arkadaşım Tayfun Kahraman gibi hakkında 18 yıl hapis kararı verilen ve hapis yatan arkadaşlarımızın özgür kalması için mücadele edeceğiz. Canan Kaftancıoğlu ilkeler doğrultusunda siyasi mücadele veren bir yol arkadaşımızdır. 21 Mayıs’ta Bursa mitingini İstanbul’da yapma kararı aldık. Yapılacak miting en üstün mücadele biçimi olacaktır.”

“Adalet teslim edilene kadar susmayacağız”

Sabah saatlerinde CHP MYK toplantısının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak, “Kaftancıoğlu hakkındaki hüküm sarayın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Kaftancıoğlu hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız” dedi. Öztrak, 21 Mayıs’ta Bursa’da yapılması planlanan Milletin Sesi mitinginin İstanbul Maltepe’de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kaftancıoğlu ve genel başkan Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Kaftancıoğlu, partili arkadaşlarına “Çalışmaya devam” dedi. Kaftancıoğlu ile 15 dakikalık görüşme yapan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.