Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk vatandaşlığının bedeli 400 bin dolara çıktı, karar Resmî Gazete’de yayımlandı

Türk vatandaşlığı için istenilen gayrimenkul değeri 18 Eylül 2018’de 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. 2018 yılında 250 bin dolara indirilen gayrimenkul değerinin 400 bin dolara çıkarılması konusunda hazırlık yapıldı. Resmî Gazete’de bugün (13 Mayıs) yayımlanan karar bir ay sonra yürürlüğe girecek.

Türk vatandaşlığı için istenilen gayrimenkul değeri 18 Eylül 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti. Son olarak 12 Nisan 2022 tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından Türk vatandaşlığı için istenilen gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan, 400 bin dolara çıkarılması konusunda hazırlıkların yapılmıştı. Türk vatandaşlığı için istenilen gayrimenkul değerinin 400 bin dolar olmasına ilişkin karar Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre sigortacılık ve özel emeklilik ile Türkiye vatandaşlığı almak isteyen kişilerin, en az 500 bin Amerikan Doları veya karşılığında döviz tutarındaki katlı payını Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen fonlarda tutma ve üç yıl sisteme kalma şartı getirildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.